Juče je na inicijativu Regionalne agencije za razvoj Istočne Srbije i opštine Bor održan sastanak na temu “Razmena iskustava u podršci razvoju poljoprivrede na lokalnom nivou“. U ime Opštine Knjaževac sastanku je prisustvovao pomoćnik predsednika Opštine Saša Petrović.

Naime, skoro sve opštine u ovom regionu izdvajaju određena sredstva za razvoj poljoprivede, u zavisnosti od mogućnosti, odnosno od nekoliko miliona, do nekoliko miliona desetina hiljada dinara. Opština Knjaževac za te namene u ovoj godini odvojila je nešto preko 30 miliona dinara.

U prošloj godini smo samo iz budžeta izdvojili oko 25 miliona dinara, ove godine preko 30 miliona dinara za razvoj poljoprivrede, što je u odnosu na naš budžet, budžet jedne male opštine, pozamašna suma,- istakao je pomoćnik Petrović.

Inače, u opštini Knjaževac, po rečima Petrovića, najvećim delom radi se na subvencionisanju i podsticaju novih poljoprivrednih proizvodnji.

Iskustva lokalnih samouprava u podršci razvoju poljoprivrede koja su se čula na današnjem sastanku su različita i mogu da budu veoma značajna prilikom kreiranja agrarnih budžeta za narednu godinu, rečeno je na sastanku.

Cilj  sastanka je zapravo da opštine Istočnog regiona razmene iskustva i vide na koji način je najbolje pomagati razvoju poljorpivrede. Poljoprivreda je jedna od strateških razvojinih ciljeva svakog regiona Srbije, a prvenstveno u borskom i zaječarskom okrugu.

Sastanak na temu “Razmena iskustava u podršci razvoju poljoprivrede na lokalnom nivou“ organizovali su Regionalna agencija za razvoj Istočne Srbije i opština Bor.

Autor: M. M.
Foto: Rtv Bor