Milan Đokić jedan je od petnaest gradonačelnika, odnosno predsednika opština iz redova Ujedinjenih regiona Srbije, stoji na zvaničnom sajtu te stranke.

Predsednik opštine Knjaževac u prethodnom periodu bio je angažovan na poslovima državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, zadužen za NIP u periodu od 2011. do 2012. godine. U  Ministarstvu za nacionalni investicioni plan bio je državni sekretar u periodu od 2010. – 2011. godine. Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije bio je u periodu 2007. – 2010. godine (2008. – 2010. godine i 2007. – 2008.). U Opštini Knjaževac radio je kao opštinski menadžer u periodu 2004 – 2007. godine, a potpredsednik opštine bio je u periodu 2001.-2004.

Inače, Nacionalni investicioni plan (NIP) je  u stvari pokretač privrednog razvoja Republike Srbije, snažna poluga za ostvarivanje prioriteta: jačanje ekonomije, rast društvenog proizvoda, rast investicija i izvoza, smanjenje nezaposlenosti i poboljšanje životnog standarda.

Jedan je od petnaest gradonačelnika i predsednika opština koji su iz redova Ujedinjenih regiona Srbije. Politiku URS-a u svojim opštinama i gradovima zastupaju Milan Đokić  – predsednik opštine Knjaževac, Miroslav Aleksić – predsednik Opštine Trstenik, Vladan Vasić – gradonačelnik Pirota, Zoran Vidanović – predsednik Opštine Niška Banja, Dragana Živanović – predsednik Opštine Rača, Zoran Ilić – predsednik Opštine Lebane, Nebojša Krstić – predsednik Opštine Medijana, Goran Ljubić – predsednik Opštine Doljevac, Nebojša Marjanović – predsednik Opštine Boljevac, Dragan Milić – predsednik Opštine Veliko Gradište, Vidoje Petrović – gradonačelnik Loznice, Sanja Stajić – predsednik Opštine Merošina, Veroljub Stevanović – gradonačelnik Kragujevca, Nenad Stevanović – predsednik Opštine Osečina, Miroslav Čučković –  predsednik Opštine Obrenovac.

Kratka biografija predsednika Knjaževca:

Milan Đokić rođen je 01.01.1972. godine, diplomirao na Filozofskom fakultetu u Nišu, na Grupi za fizičku kulturu 1999. godine, magistarske studije završio na Fakultetu za fizičku kulturu u Nišu  2001.godine, trenutno je na magistarskim studijama na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, stoji na sajtu URS.