U Knjaževcu je juče potpisan sporazum o realizaciji projekta „Socijalna inkluzija i poboljšanje uslova stanovanja Roma i Romkinja u naselju na Niškom putu“. Sporazum je potpisan između Opštine Knjaževac i Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada.

predsednik

U ime opštine Knjaževac sporazum je potpisao predsednik Milan Đokić a u ime Ekumenske humanitarne organizacije zamenik direktora Robert Bu. Povodom toga predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić u pratnji delegacije Ekumenske organizacije obišao je danas romsko naselje smešteno na ulazu u Knjaževac, iz pravca Niša, na Niškom putu.

presedniki

Započeli smo projekat koji će za krajnji ishod imati izgradnju sanitarnih čvorova za 31 porodicu, rekonstrukciju stambenih objekata i izgradnju novih stambenih objekata. 31 objekat će biti drugačijeg izgleda po završetku ovog projekta, istakao je Đokić.

Vrednost projekta je nešto više od 330 000 eura, od kojih je 220 000 eura obezbedila Ekumenska humanitarna organizacija u saradnji sa svojim partnerima. Projektom je predviđeno da 31 porodica dobije izgrađena kupatila, a oštećene kuće biće popravljene i uredno sanirane.

deca

Zadatak Opštine biće da izgradi neophodnu kanalizacionu mrežu, odnosno kompletno komunalno opremanje ovog naselja, rečeno je danas u naselju na Niškom putu.

Sredinom iduće godine biće useljeno 37 porodica u nove i rekonstruisane objekte, kazao je Đokić.

Partneri na projketu su Humanitarna organizacija švajcarskih protestanskih crkava, Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, Federalna agencija za migracije, Norveška crkvena pomoć, Ministarstvo inostranih poslova Norveške, Opština Knjaževac.

Ovo je prvi put da Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada realizuje projekat van teritorije Vojvodine.

Autor: M.M. 
Foto: V. Petrović