Blokirali rad Skupštine, zaposeli govornicu i čupali mikrofone, ne, ovo nisu devedesete, ovo je realna slika Knjaževca 25. oktobra 2013. godine.

knj

Odbornici opozicije Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu onemogućili su održavanje redovne sednice Skuštine opštine koja je bila zakazana za 25. oktobar.

Oni su nezadovoljstvo opravdavali izjavom da predsednik Skupštine krši Poslovnik o radu i već dva meseca ne zakazuje vanrednu sednicu po njihovom zahtevu. Potom su fizički onemogućili nastavak skupštine, pokidali kabl mikrofona i okupili se oko govornice.

Vesna Simić (SNS) i Darko Živković (SPS), su istakli da bi se na sednici koju je potpisima tražilo 15 odbornika i pritom zahtev nije ispoštovan, raspravljalo o nenamenskom trošenju budžetskih para, pre svega u Sportskom savetu i Agenciji za razvoj.

Prekid sednice osudili su predstavnici Ujedinjenih regiona Srbije, Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i Jedinstvene Srbije, dok SNS i SPS od ponedeljka prikupljaju potpise građana za smenu aktuelne opštinske vlasti.