Održana 18. sednica Skupštine

Broj pregleda

Minule nedelje održana je 18. sednica SO Knjaževac u novim-starim prostorijama sale. Početak sednice obeležila je rasprava o “Eroziji“.

SO-KNJAZEVAC

Opozicione stranke podnele su Predlog za dopunu dnevnog reda. Naime, Darko Živković šef odborničke grupe SPS, i predsednik radne grupe, obrazložio je amadman tražeci da u sastav novoosnovane komisije za oporavak „Erozije“ uđu i predstavnici lokalne vlasti, kao i finansijsku podršku lokalne samouprave za oporavak ovog preduzeća u iznosu od 10 miliona dinara.

Zamenik predsednika S. Petrović rekao je da je tema oko „Erozije“ politizovana, te da je formirana nepodobna Radna grupa  koja ima zadatak da reši probeleme koji postoje u „Eroziji“. Predstavnici opozicije reagovali su burnim protestom  na na izlaganje zamenika Predsednika.

13

U svom obraćanju Skupštini predsednik Opštine Milan Đokić je izneo da je tema „Erozije“ ispolitizovana, te da je  neko namučene radnike  bez plate obmanuo, pa i doveo na jednu od sednica Skupštine.

Djokic

On je takođe istakao da je formirana Radna grupa svojim zalaganjem ili nezalaganjem uspela da „Eroziju“, novi ministar Radulovoć, uvrsti na spisak preduzeća koja će aukcijskom metodom biti privatizovana u narednom periodu. I to je ono sto je nažalost rasplet situacije sa ovom firmom.

Inače, Radna grupa je formirana da bi predupredila sve ovo što se desilo, ali, nažalost  to nije uradila, rečeno je na sednici.

Na sednici Skupštine opštine Knjaževac usvojen je Rebalans budžeta za 2013. godinu.

Do smanjenja sredstava u opštinskoj kasi za oko stotinak miliona dinara, došlo je zbog smanjenja poreza na zarade sa 12 na 10 odsto, što je najznačajniji prihod budžeta, rekao je predsednik opštine Milan Đokić.

sko

U nastavku, skupština je dala saglasnost  na izmenu i dopunu Programa poslovanja JP „Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju opštine Knjaževac“. Direktor direkcije Mladen Radosavljević je izneo da je program Direkcije manji za 53 miliona rebalansom a da svi planirani radovi su urađeni u obimu preko 90 odsto.

Skupština je izglasala i odluke o utvrđivanju stopa amortizacije, određivanja zona na teritoriji opštine i odluke o lokalnim administrativnim taksama.

Autor i foto: M. Petrović

Povezano

Održana 10. sednica Skupštine opštine Knjaževac

SO Knjaževac – Tim koji pobeđuje ne treba menjati!

IZBORI 2022: U Knjaževcu vanredni lokalni izbori!

KONSTRUKTIVNA: Održana sednica Skupštine opštine Knjaževac

Održana 10. sednica SO Knjaževac

Usvojen završni račun budžeta Opštine Knjaževac

VESTI IZ KATEGORIJE

OŠ ,,Dubrava“ – Obaveštenje o upisu dece u prvi razred

OFK Knjaz pobedio Brodoremont

Holandija povukla višnje iz Srbije, evo šta je hitan korak

SRPSKA LIGA ISTOK: U KNJAŽEVCU U 58. MINUTU PREKINUTA UTAKMICA!

Obeleženo 25 godina od početka NATO agresije

FUDBAL: Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi

Jedan odgovor

  1. „Naime, Darko Đorđević šef odborničke grupe SPS…“ – čovek se preziva ŽIVKOVIĆ, a ne Đorđević i šef je odborničke grupe SPS – PUPS (a ne samo socijalista)!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

OŠ ,,Dubrava“ – Obaveštenje o upisu dece u prvi razred

OFK Knjaz pobedio Brodoremont

Holandija povukla višnje iz Srbije, evo šta je hitan korak

SRPSKA LIGA ISTOK: U KNJAŽEVCU U 58. MINUTU PREKINUTA UTAKMICA!

Obeleženo 25 godina od početka NATO agresije

FUDBAL: Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi