Na šahovskom meču između ŠK “Knjaževac“ iz Knjaževca i ŠK “Zeleni Vrh“ iz Svrljig koji je odigran u Svrljigu, dogodio se incident u kome je pretučen šahovski velemajstor Svrljižanin Miroslav Tošić.

pretuceni

Meč je bio zakazan za 25. decembar, u prostorijama Šahovskog kluba “Zeleni Vrh“ u Svrljigu. Kada je, u svojstvu sudije, trebao da uđe u prostorije kluba Miroslav Tošić, velemajstor i prvak bivše Jugoslavije u šahu, izvređan je a potom i pretučen i to u blizini Policijske stanice u centru Svrljiga.

Kako nezvanično saznajemo Tošića je “išamara0“ njegov kolega i sugrađanin, takođe šahista.

Inače, lice koje je učestvovalo u tuči je pre početka turnira posetilo prostorije kluba gde je u vidno pijanom stanju psovao i vređao prisutne. Kada je Tošić stigao u klub, odmah je obavestio policiju o dešavanjima, ali mu je bilo rečeno da će se situacija smiriti. On je potom krenuo natrag gde je trebao da sudi meč između Knjaževca i Svrljiga, ali je na ulazu bio odmah zaustavljen i dobio par “šamara“ i pesnicu u lice.

Slučaj je odmah prijavio policiji.

Napad koji je izvršen na predsednika ŠK „Zeleni Vrh“ Miroslava Tošića, izvršen je sa ciljem da se velemajstor Tošić onemogući u ostvarivanju postavljenog cilja i plana koji ima kao predsednik ŠK „Zeleni Vrh“ Svrljig – stoji u zvaničnom saopštenju ŠK „Zeleni Vrh“.