Predsednici i ovlašćeni predstavnici opština Knjaževac, Svrljig, Sokobanja, Pirot i Dimitrovgrad danas su potpisali Sporazum o udruživanju i formiranju Regionalnog saveta za zapošljavanje. Potpisivanju su prisustvovali i predstavnici ispostave NSZ Zaječar. 

SASTANAK

Konstitutivnom sastanku u Knjaževcu, koji je ujedno i inicjator formiranja ovog tela, između ostalih prisustvoavali su, predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i njegov zamenik Ljubiša Stojković,  predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić, član Opštinskog veća Pirot Boban Nikolić i VD direktor NSZ Zaječar Zoran Đorđević.

MILAN-DJOKIC

Inicirali smo udruživanje nekoliko opština iz različitih okruga, skupili se i odlučili da formiramo Regionalni savet za zapošljavanje. Cilj formiranja ovakvog Saveta je da zajedno sagledamo probleme koje muče sve nas i žitelje svih opština koje su se danas okupile, istakao je Đokić i doda da još jedan od ciljeva stvaranje preduslova za apliciranje kod institucija Republike Srbije, ali kod međunarodnih institucija koje se bave rešavanjem ovog akutnog problema u Srbiji i šire.

Prioritetni zadatak Regionalnog saveta za zapošljavanje je izrada Regionalnog Akcionog plana zapošljavanja sa analizom tržišta rada i merama za prevazilaženje problema nezaposlenosti.potpis

Cilj je postizanje sinergetskog efekta u objedinjavanju napora i sredstava za poboljšanje uslova za zapošljavanje svoh ciljnih grupa nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Članovi Regionalnog saveta za zapošljavanje su i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje-filijala u Zaječaru,Pirotu i Nišu.