Opština Knjaževac potipsala je ugovor vredan 398.000,00 dinara o kupovini vremena za emitovanje TV programa, odnosno 20 reportaža o lokalnim i regionalnim temama, sa firmom A CAST, televizijskog voditelja Ivana Zeljkovića iz Beograda.

UGOVOR-T-V

Suština projekta, kako je rečeno na jučerašnjem sastanku Opštinskog veća, je pokretanje projekta TV “Stara planina“,  u saradnji sa Falkenštajner hotelom, JP Stara planina i Skijalištima Srbije.

To ne može ići u etar odmah, i ne može odmah ići kao prava televizija, ali ideja je da se neprekidno prave prilozi koji bi bili emitovani 2-3 ili više meseci u toku zimskog perioda, a kasnije ako to zaživi i u letnjem periodu, naglasio je predsednik Đokić i dodao da je nosioc projekta opština Knjaževac, a da bi se kasnije priključila i opština Pirot i privredni kolektivi sve u cilju smanjenja troškova opštine.

Cilj je da se prave prilozi koji bi bili emitovani na velikim televizijama, Nacionalnim stanicama i na posećenim portalima i da ti prilozi tretiraju Staru planinu u dve trećine ili tri četvrtine vremena, a da jedan deo bude posvećen promociji Opštine Knjaževac.

OV

Za sada montirani prilozi idu na TV “Studio B“, internet portal “Telegraf“, dok će regionalna televizija “Belami“ iz Niša krenuti da prenosi uživo svakog dana program po nekoliko minuta, rečeno je na sastanku Opštinskog veća.

Tačka dnevnog reda je usvojena, ali interesantna činjenica je da je jedini uzdržani član Opštinskog veća po ovoj tački bio Zoran Gajić (LDP).

U planu nabavki opštine Knjaževac za 2014. godinu, u delu Plana koji se odnosi na nabavke na koje se ne primenjuje Zakon o javnim nabavkama, na poziciji 423441 – medijske usluge radija i televizije, predviđena su sredstva za nabavku medijskih usluga radija i televizije.

Tim povodom juče na sednici Opštinskog veća razmatran je predlog ugovora, a potom i usvojen, o nabavci usluge kupovine vremena za emitovanje televizijskog programa IVAN ZELJKOVIĆ PR, druge umetničke delatnosti u okviru izvođačke umetnosti A CAST, Beograd ul. Budvanska br. 5/1. Ovom prilikom ovlašćen je predsednik opštine Knjaževac da potpiše ugovor o nabavci usluge kupovine vremena za emitovanje TV programa sa IVAN ZELJKOVIĆ PR.