Imenovan novi školski odbor Knjaževačke gimnazije

Broj pregleda

Na sednici Skupštine opštine Knjaževac, sazvanoj po hitnom postupku, odbornici su razrešili stare i imenovali nove članove školskog odbora Knjaževačke gimnazije.

SPS

Rad Knjaževačke gimnazije ocenjen dvojkom od strane Ministarstva prosvete , bila je glavna tema sazvane sednice SO Knjaževac po hitnom postupku. 

U nastavku sednicom je obilovala žustra, ali i konstruktivna polemika jedne i druge strane o načinu rada, kvalitetu i mogućim nepravilnostima u radu Gimnazije. Bilo je reči i o tome ko je odgovoran za trenutno stanje u kome se danas nalazi nekada ugledna obrazovna institucija.

Šef odborničke grupe SPS Darko Živković i njegova odbornička grupa nisu glasali za novi školsli odbor.

Knjaževačka gimnazija je jedna od institucija koja je žrtva pogrešne politike u zadnjih 14 godina. Partijskih nadgornjavanja, otimačine, želje da se demonstrira sila i moć itd. Radnici u ovoj ustanovi ne rade ono što treba da rade, i neko kad pokuša da sankcioniše taj njihov nerad, onda, po različitim ličnim, partijskim i drugim vezama interveniše lokalna samouprava preko školskog odbora. – ističe Živković (SPS).

Zbog čega je prosvetna inspekcija rad školskog odbora proglasila nezakonitim pokušala je da objasni direktorka Sandra Miljković.

Radi se o disciplinskoj odgovornosti profesorke Katarine Đurić za nepotpuno, nesavesno i neblagovremeno vođenje evidencije, kaže Miljkovićeva.

Milan Đokić, predsednik knjaževake opštine ističe da obrazovanje trpi osvetu loših đaka.

Mi danas moramo da imenujemo školski obdor da nam se ponovo ne bi desilo po staroj i već viđenoj praksi političkog siledžistva u Knjaževcu da neko ignoriše ono šta izaberu zaposleni. Da se ignoriše ono šta odluči Savet roditelja i da se političkom diktaturom jedne stranke postavljaju školski odbori na silu u “Kaplaru“ i “Predškolskoj“, da se koriste stranačke konekcije u Ministarstvu, ne da bi se donele pare u te iste škole i investicije već samo da bi mogli da upravljaju njima. – rekao je Milan Đokić.

Inače, u novom školskom odboru, koji je imenovan većinom glasova odbornika vladajuće koalicije, naćiće se:
Saša Đurđanović, Mladen Milošević i Sonja Nikolić, i predstavnici saveta roditelja, Katarina Đurić, Maja Đorđević i Žaklina Jovanović, u ime nastavnog kolektiva i Dušan Milošević, Darko Stanisavljević i Vatroslav Vidojević, kao predstavnici lokalne samouprave.

Povezano

Branislav Josifović narodni poslanik u drugom mandatu

Poseta OO SNS u Knjaževcu: Nikola Selaković razgovarao o razvoju socijalne politike

Održana 10. sednica Skupštine opštine Knjaževac

Odlično izlaganje i predstavljanje opštine Knjaževac od strane poslanika Branislava Josifovića

Održana osma sednica Skupštine opštine Knjaževac

Narodni poslanik Branislav Josifović položio zakletvu

VESTI IZ KATEGORIJE

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole

DOBRA VEST: 300 paketa humanitarne pomoći stiglo na teritoriji opštine Knjaževac

2 odgovora

  1. Slazem se da je Gimnazija izgubila status i ugled koji je nekada imala. Glavni krivci za to su politika, palanacki duh i losi medjuljudski odnosi u kolektivu. Ne treba zaboraviti i aferu sa profesorom fizike, naravno. S druge strane, duh vremena u kome zivimo, potrosacki mentalitet i rusenje svih moralnih normi, doveli su do toga da se pojedine profesorke oblace kao tinejdzerke, da pojedini profesori konzumiraju alkohol vise od tinejdzera, da se ocene prilagodjavaju drustvenom statusu porodice iz koje ucenik dolazi…Ukratko, KAKVI SMO POSTALI, DECA SU NAM ZLATNA!!!

  2. Kakvi smo postali, ko oni pohlepni, zeljni vlasti i lazne slave. MI PRAVI KNJAZEVCANI A I VI BIVSI VERUJEM DA STE ISTI. jAVITE SE NAPISITE NESTO DA VIDE I SHVATE DA IM JE VREME DA IDU IZ OVOG GRADA.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole

DOBRA VEST: 300 paketa humanitarne pomoći stiglo na teritoriji opštine Knjaževac