Mnoge ljubavi su upravo nastale na ovom mestu, kraj knjaževačke potkovice u blizini Doma kulture. Uskoro, kao takvo, ovo mesto će ostati samo u sećanju i na fotografiji, jer se planira preuređenje ovog dela grada.

Potkovic

“Sačuvajmo potkovicu“ – potpisivanjem ove peticije podržaćete napore Knjaževčana koji su se okupili u istoimenoj Fejsbuk grupi, osnovanoj sa ciljem da pokažu koliko njih se protivi rušenju potkovice ispred Doma kulture u Knjaževcu.

Da ova građevina predstavlja jedno od reprezentativnih dela Knjaževca, svakodnevno možete pročitati u navedenoj Fejsbuk grupi.

DK-K

Knjaževčani još kažu da je ovo jedno od mesta gde su provodili svoje prve dane u gardu, u kolicima kao bebe, sedeli sa svojim prvim ljubavima iz osnovne, družili se na koncertima, čekali prijatelje sa pijace i provodili svoje posljednje dane.

Naime, planom preuređenja platoa ispred Doma kulture predviđeno je preuređenje potkovice i postavljanje betonskih klupa, što se može uočiti i na planu sadržaja, koji se nalazi na sajtu Razvoja na ovom linku.

Inače, uređenje prostora oko Doma kulture Knjaževčane će koštati 53.052.102,10 dinara. Izvođač radova će biti firma Arhibet DOO Niš.