Medijima “i šakom i kapom“

Broj pregleda

“I šakom i kapom“, obično se kaže kad hoćemo da opišemo nečiju preteranu velikodušnost, u ovom slučaju u pitanju je Opština Knjaževac koja je u 2013. godini sagledala medijske kuće sa čak 9.969.500 dinara.

Tabela

Predviđena sredstva u visini od 9.969.500 dinara iz budžeta opštine Knjaževac, u protekloj godini, utrošena su do poslednjeg dinara na usluge informisanja javnosti.

Najveći deo sredstava bio je usmeren ka medijskim kućama “East Star Group“ iz Knjaževca 3.360.000 dinara i TV stanici iz Niša “Bella Amie“ 2.876.000 dinara, dok su ostali bili ispod milion dinara naplaćenih usluga.

Izvršenje usluga informisanja iz budžeta opštine Knjaževac, uobičajno nastavljeno je i u 2014. godini, te je u periodu od 01.01.2014. do 18.02.2014. godine isplaćeno 757.000 dinara i to:

mediji-knjazevac

Zanimljivo je da se na zvaničnom sajtu Opštine, u odeljku mediji, nalaze samo dva medija i to “EM radio“ i “Knjaževacinfo“, dok je spisak izvršioca usluga informisanja poduži.

Zvonko Damnjanović direktora Medija centra Bor – izdavač dvonedeljnika “Nove Knjaževačke novine“, koje nisu bile sagledane iz budžeta u protekloj godini, kao ni “Knjaževačke novine“, kaže da očekuje da će bar u ovoj godini Opština poštovati zakonske obaveze i ravnomerno sagledati sve medije na teritoriji grada.

Povezano

Konkurs za finansiranje projekata: mediji po meri građana

U 2022. godini znatno više poseta na portalu ,,Knjaževačke novine“

MILETIĆ: REM da omogući medijsku ravnopravnost političkim strankama! (FOTO, VIDEO)

Pomoći medijima u malim sredinama! (FOTO, VIDEO)

Tužilaštva spremna da po hitnom postupku rešavaju slučajeve nasilja nad novinarima

Debata: Pravi dijalog se ne vodi na društvenim mrežama

VESTI IZ KATEGORIJE

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole

DOBRA VEST: 300 paketa humanitarne pomoći stiglo na teritoriji opštine Knjaževac

7 odgovora

  1. „Nove knjaževačke novine“, kao jedini lokalni štampani medij, ne dobija ni dinar iz opštinskog budžeta predviđenog za informisanje građana. Ta regulativa još uvek nije upristojena, tako da se pare daju onom glasilu koje je „bliže srcu“ predsedniku opštine. Objektivnost je preko potrebna, ali kada postoji šikaniranje medija i novinara od strane vlastodržaca, onda je izlišno pratiti bilo koje aktivnosti „opštinara“ – lokalni medij je, po definiciji svog postojanja, opozicija vlasti! Tako bi trebalo da bude…

    Udruženje novinara Srbije (UNS) upozorava da je ovakav postupak u suprotnosti sa slobodom informisanja, kao i da zadatak medija jeste da opravdano kritikuju nosioce javnih funkcija, a ne da ih neopravdano hvale. Neprihvatljivo je uslovljavanje finansiranja medija pozitivnim pisanjem o nosiocima javnih funkcija.

    UNS podseća da je nacrtom novog Zakona o javnom informisanju predviđeno da novac iz budžeta za finansiranje javnog interesa u oblasti informisanja dodeljuju nezavisne komisije u kojima bi lokalni funkcioneri imali manjinu, upravo da bi se izbegli ovakvi pritisci.

  2. I dzaba im sve…u Knjazevcu jedva 9 % i trece mesto, iza stranaka opozicije (SNS i SPS), a u Srbiji i Beogradu ni cenzus nisu presli -katastrofa! Dzaba im kupovina naznacenih medija i novinara…URS je zreo za bajbokanu, i radi se na tome, a i DS je tu negde – na pragu odumiranja i opsezne policijske istrage!

  3. gospoče, pa dal’ je moguće da se paričke ovako troše?! Eeee… ovo je ono što se vidi, a ono što se ne vidi ???
    Nemate pojma dragi moji Knjaževčani. Ali, nadam se, uz pomoć pojedinih medija poput “Knjaževačkih novina“ saznaćete bar delić istine.
    I ako će im se ovo obiti o glavi što rade.

  4. Tacno je to. Sajt i TV Knjazevacinfo je tipican primer URS-DS-ovizije. I to ne za male pare! P.S. Uskoro – prica se u carsiji, i promena imena – u TV Rasim…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole

DOBRA VEST: 300 paketa humanitarne pomoći stiglo na teritoriji opštine Knjaževac