Pomozimo Milijanu da dobije bubreg!

Broj pregleda

Milijan Miletić (41) od 13. godine bori se s dijabetesom tipa 1, koji mu je uništio krvne sudove nogu, a nedavno je saznao da mora i na transplantaciju bubrega, čemu ne sme da se podvrgne pre tretmana u hiberbaričnoj komori. 431685_439775946084561_78914705_n

Milijan Miletić iz Knjaževca ima 41 godinu, a od 13. se bori s dijabetesom tipa 1. Nedavno je saznao da mora na transplantaciju bubrega, ali ne sme da se podvrgne toj komplikovanoj intervenciji dok ne izleči krvne sudove nogu, oštećene usled šećerne bolesti.

Lekari su objasnili da je to neophodno jer bi u suprotnom zbog presađivanja organa mogao ostati bez jednog ili oba ekstremiteta. Da bi to izbegao, neophodna su mu novčana sredstva za hiperbaričnu komoru i infuzije koje će mu stabilizovati krvne sudove. I pored teške situacije, Milijan nije sam zatražio pomoć, već su to u njegovo ime uradili prijatelji.

Od 13. godine vodim borbu s dijabetesom i redovno sam sebi dajem insulin, a pre dva meseca u bolnici u Nišu saznao sam da su mi oba bubrega otkazala i da moram na transplantaciju. Međutim, tu mom šoku nije bio kraj. Kad su mi doktori saopštili da moram na transplantaciju, rekli su mi i da ona u mom trenutnom stanju nije moguća jer mi je dijabetes uništio krvne sudove nogu. Naime, kako su mi objasnili, nakon transplantacije uzimaju se ekstremno jaki lekovi koji negativno utiču na krvne sudove, što bi pogoršalo moje stanje. Zato postoji mogućnost da mi nakon eventualnog presađivanja organa amputiraju jednu nogu – kaže Miletić.

Prema njegovim rečima, on je ovih dana kod kuće i sam sebi radi peritoneumsku dijalizu (PD). To je procedura koju mogu da koriste oni čiji bubrezi više ne funkcionišu efikasno. Izvodi se kod kuće i pomoću nje se uklanja višak tečnosti i otpadne materije iz krvi.

Imam kateter u stomaku i jedino što sad mogu da uradim jeste da pre transplantacije stabilizujem krvne sudove u hiperbaričnoj komori i pomoću skupih infuzija. Ne znam kako kad ja i majka živimo od njene penzije – istakao je naš sagovornik i dodao da mu je bilo neprijatno da zatraži pomoć.

Neprijatno mi je da tražim pomoć jer verujem da ima ljudi kojima je potrebnija. Apel na društvenim mrežama delo je mojih prijatelja i ovim putem im od sveg srca zahvaljujem – iskren je bio teško bolesni Knjaževčanin. Koliko mu je dijabetes izazvao problema, pokazuje i to što mu je oštećen i vid, te je već bio na operaciji oka.

 

KAKO DA POMOGNETE MILIJANU

Račun je otvoren u Poštanskoj štedionici na ime Ljubinka Miletić
Broj računa: 200-60593701-23
Svrha uplate: Pomoć za Milija

Pomoć za Milijana može se uplatiti i putem Pejpala na adresu:
tipovi1x2helpformilijan@gmail.com

(Redakcija Kurir)

Povezano

Humanitarna predstava „Monodrama jedne veštičice“ u korist male Jane

Stižu agregati do knjaževačkih sela

Vučić najavio novu pomoć od 20.000 dinara i prosečnu penziju 2022. godine od 440 eura

Nova pomoć građanima, otkriveno i kad je prijava

Isplaćena bespovratna novčana pomoć samostalnim umetnicima

Humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi za dečaka iz Knjaževca

VESTI IZ KATEGORIJE

FK Timočanin prolazi najteži period od osnivanja, evo šta je Miloš Stojanović Popaj izjavio za Sport klub

OFK Knjaz pretrpeo težak poraz u Zaječaru

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Mali sajam sporta u Knjaževcu

Timočaninu oduzeta pet bodova, a danas poražen u Popovcu

Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 11. maja

Jedan odgovor

  1. I ajd vi meni recite ko je ovde normalan…Opstina tjst polumenta ko ja se bavi svim i svačim i zloupotrebom sluzbene duznosti,i jos kojim sve nezakonitim radnjama,nema novca da da,da se nas sugradjanin izleci ili mu se bar nepomogne.A imate da date vec isplanirano za centar za radno angazovanje mladih,privatne preduzetnike,kojekakve manifestacije koje nicemu ne sluze,za kaldrme,kvazi fontane,evropske plocice itd…Ej zivote….Pa ustavom i zakonom nase Srbije njima,kojima dajete taj novac,je zabranjeno finansiranje iz budzeta.Pa ajd sad dajte i ovom nesrecnom coveku,pomogni te mu.Nego,dragi nasi tajkuni,niste vi osetili gnev naroda,a oseticete ga veoma brzo,moj vam je savet da se iskupljate pred bogom i narodom na vreme,i usput kupite po par koznih gaca treba ce vam… Sram da vas bude!!!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

FK Timočanin prolazi najteži period od osnivanja, evo šta je Miloš Stojanović Popaj izjavio za Sport klub

OFK Knjaz pretrpeo težak poraz u Zaječaru

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Mali sajam sporta u Knjaževcu

Timočaninu oduzeta pet bodova, a danas poražen u Popovcu

Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 11. maja