Udruženje za negovanje tradicije ”Izvor” Knjaževac, uz podršku Opštine Knjaževac, u periodu od 06.12. do 07.12.2014. god,  organizuje turističku manifestaciju ”Tradicijom u Evropu”.

Tradicijom

Ovi deveti susreti etno udruženja i asocijacija Srbije Manifestacija je turističko tradicionalnog karaktera i imaju za cilj promociju zimske turističke ponude i seoskog turizma na Staroj planini kao i očuvanje nasleđa i duhovne vrednosti opštine Knjaževac i regiona i očuvanje nacionalnog identiteta Srbije.

Učesnici ovogodišnje manifestacije su predstavnici iz 32 grada Srbije sa Vojvodinom, gosti iz Republike Bugarske, Makedonije i Rusije, kulturni i javni radnici, predstavnici turističkih agencija i predstavnici medija.

U okviru Manifestacije predviđen je i kulturno umetnički program sa renomiranim izvođačima i modnom revijom pod nazivom ”Zaveštanje za budućnost”. Po uzoru na pređašnje godine održaće se takmičenje u obrednom peškiru za starije kategorije kao i za kategoriju školske dece. Drugog dana sajma učenici osnovnih i srednjih škola prikazaće ”Poselo na Timoku” , kao i priču o svom gradu, a biće dodeljena i priznanja za obredni peškir.

Tom prilikom biće dodeljene nagrade povodom raspisanog konkursa za najbolji dizajn „LOGO“ naše varoši kao i rešenje za suvenir naše varoši.

Za više informacija možete se obratiti na telefon 019 730 660 – Udruženje Izvor

Dokumenta za prijavu možete preuzeti ovde.