U Knjaževcu je održan je sastanak predstavnika zaječarske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i privrednika na kome su predstavljeni programi Nacionalne službe za koje privrednici mogu da konkurišu.

MILAN-DJOKIC

Sastanku je prisustvovao i Zoran Martinović, direktor Nacionalna službe za zapošljavanje, koji je istakao da se ove godine mere aktivne politike zapošljavanja finasiraju iznosom od 3,3 milijarde dinara, a da se približno isti iznos očekuje i u 2016. godini. Martinović je opštinu Knjaževac izdvojio kao dobar primer lokalne samouprave koja značajna sredstva izdvaja za ove namene. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Knjaževcu trenutno je 4.000 nezaposlenih.

U rešavanju jednog od gorućih problema naše opštine izuzetno je važna dobra saradnja lokalne samouprave i Nacionalne službe, kazao je predsednik opštine Milan Đokić.

“Zajedno sa Nacionalnom službom realizujemo akcioni plan zapošljavanja i u tu svrhu zajedno smo izdvojili 8 miliona dinara. Veliki broj poslodavaca bio je korisnik programa mera Nacionalne službe u ovoj godini, a ovo je takođe dobra prilika da se privrednici upoznaju sa onim što služba nudi. Čini mi se da je upravo to jedan od problema – što građani i u Knjaževcu i uopšte u ovom delu Srbije nisu dovoljno agilni u korišćenju sredstava koja su i u ovim kriznim vremenima na raspolaganju”.