Jelena je polila kiselinom prodavačicu u Nišu: Ne ide u zatvor, ali mora na lečenje

Broj pregleda

Nezapamćeni napad dogodio se 24. avgusta ispred prodavnice kada je Jelena P. (38) iz Knjaževca teško povredila prodavačicu Slađanu M. (33), polivši je kiselinom.

policija1

Jelena P. (38) iz Knjaževca koja je 24. avgusta ove godine u Nišu teško povredila prodavačicu Slađanu M. (33) polivši je kiselinom, neće provesti ni dan u zatvoru jer je tokom istrage ustanovljeno da je duševno obolela. Zbog toga je Osnovno javno tužilaštvo umesto optužnice, sudu podnelo predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

Nezapamćeni napad dogodio se oko 22 sata ispred prodavnice na Bulevaru Nemanjića kada je radnica dragstora izašla da bi sredila robu. Jelena je zaskočila nesrećnu ženu i posula je kiselinom po celom telu nanevši joj brojne opekotine zbog kojih je završila u bolnici. Dok se njena žrtva previjala u bolovima, Jelena je hladnokrvno ušla u autobus i otišla kući. Međutim, policija je iste večeri pronašla i uhapsila pod sumnjom da je izvršila krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Kako je utvrđeno tokom istrage, psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da Jelena boluje od paranoidne psihoze.

– S obzirom na to da je veštačenje pokazalo da je delo izvršila u neuračunljivom stanju, osumnjičena nije krivično odgovorna, pa nema osnova za vođenje krivičnog postupka. Iz to razloga ona će se naći pred sudom u postupku izricanja mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi – kažu naši sagovornici iz istrage.


MOGLA DA OSLEPI

Slađana je zbog brojnih opekotina lečena na Klinici za plastičnu hirurgiju. Kako je tada kazala novinarima, imala je mnogo sreće jer je mogla da oslepi, s obzirom da joj je pomahnitala žena kiselinu bacila u oči.

 Instinktivno sam rukom zaštitila oči, a tečnost mi se razlila po telu. Utrčala sam u radnju, koleginice su mi rekle da sva gorim…. Odmah sam skinula odeću koja se dimila i vodom isprala opekotine, a Hitna pomoć me je prebacila u bolnicu. Pitam se šta bi se desilo da me je napala negde u parku, noću kad se vraćam kući. Mogla sam da umrem dok čekam da neko naiđe – kazala je tada Slađana.

Žrtva stravičnog napada je čak sumnjala da iza ovog događaja stoji njen bivši suprug sa kojim se bori za starateljstvo nad detetom, ali istraga je pokazala da je njena sumnja neosnovana.

Jelena je pred istražnim organima pravdala svoj čin namerom da se osveti prodavcima jer im je roba zaražena bakterijama.

– Ona je opsednuta idejom da je zaraza svuda, čak je i na rukama imala tragove kurkume koja po njenim tvrdnjama uništava bacile – kažu naši sagovornici iz istrage.

Nesrećna žena je iz Knjaževca došla u Niš na studije geografije koje je uspešno okončala. Međutim,prema tvrdnjama njenih komšija, zbog bolesti nije imala ni posao niti je zasnovala porodicu.

Koliko će vremena provesti u psihijatrijskoj bolnici odlučiće sud na osnovu periodičnog izveštaja lekara o njenom napretku u lečenju.

(Piše: D.K./Izvor: Telegraf)

Povezano

Marijanino mesto pod suncem

VESTI IZ KATEGORIJE

OŠ ,,Dubrava“ – Obaveštenje o upisu dece u prvi razred

OFK Knjaz pobedio Brodoremont

Holandija povukla višnje iz Srbije, evo šta je hitan korak

SRPSKA LIGA ISTOK: U KNJAŽEVCU U 58. MINUTU PREKINUTA UTAKMICA!

Obeleženo 25 godina od početka NATO agresije

FUDBAL: Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

OŠ ,,Dubrava“ – Obaveštenje o upisu dece u prvi razred

OFK Knjaz pobedio Brodoremont

Holandija povukla višnje iz Srbije, evo šta je hitan korak

SRPSKA LIGA ISTOK: U KNJAŽEVCU U 58. MINUTU PREKINUTA UTAKMICA!

Obeleženo 25 godina od početka NATO agresije

FUDBAL: Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi