Broj pregleda

Nova sezona Radionica na dečjem odeljenju

Susretima sa najmlađim đacima knjaževačkih osnovnih škola, počela je realizacija edukativno zabavnih programa na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“. Prvaci su razgovarali o značaju knjige, pismenosti i obrazovanja, podsetili se da je učenje proces koji traje čitavog života i da su biblioteke, pored škola, važo mesto za sticanje znanja.

Mališani su dobili podstrek da što češće koriste članske karte Bilbioteke koje su na poklon dobili kao predškolci, a rado su se podsetili jedne od najpopularnijih i najlepših bajki – „Pepeljuge“. Ovog puta nisu bili samo u ulozi slušalaca, već su svoju maštu i kreativnost iskoristili za izradu ilustracija omiljene bajke od kojih je nastala neka sasvim nova i posebna – knjiga!

njegos-d

Do kraja ove godine, knjaževački bibliotekari realizovaće još pet edukativno zabavnih programa. Predškolci će se družiti, učiti i zabavljati u „Čitaonici – igraonici“, učenici trećeg razreda dopuniće školsko znanje u radionicama programa „Od 1 do 5“, šestaci će u „Zavičajnom pojmovniku“ učiti o zavičaju, srednjoškolci će pisati svoje prve stručne radove u okviru programa „Istraživanjem do znanja“. Program rada na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ obogaćen je ove godine dvojezičnim radionicama na srpskom i romskom jeziku. Takođe, planirani su susreti sa decom sa smetnjama u razvoju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE