Broj pregleda

Domaće prirodno

U organizaciji Regionalne privredne komore Zaječar, u saradnji sa Udruženjem za lekovito bilje „dr Jovan Tucakov“ iz Soko Banje 25. i 26. oktobra u sali Nacionalne agencije za regionalni razvoj održan je sajam „Zdravo domaće prirodno“. 

knj

Pored izlagača iz regiona, ali i cele Srbije, predstavili su se izlagači zdrave hrane i narodnog stvaralaštva iz Knjaževca.

Sajam je otvorio g. Zoran Knežević, direktor Uprave za poljoprivredno zemljište, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva  i vodoprivrede. Uvodnu reč je dao dr Pera Paunović, a prisutnima su se obratili g. Dejan Tošić, Predsednik RPK Zaječar i dr. Mirko Nikolić, zamenik gradonačelnika Grada Zaječara. Na sajmu je učestvovalo više od 60 izlagača iz raznih krajeva Srbije i susedne Bugarske, sa velikim  brojem proizvoda iz oblasti kao što su: prerada voća i povrća, zdrava hrana, organska proizvodnja hrane, sušeno voće, lekovito bilje i preparati od lekovitog bilja, med i proizvodi od meda i dr.

domace

U holu Nacionalne agencije za regionalni razvoj štandove su imale i ustanove: Fakultet za menadžment, Specijalna bolnica za rehabilitaciju – Gamzigrad, Poljoprivredna stručna i savetodavna služba „Agroznanje“, Zavod za javno zdravlјe „Timok, Narodni muzej Zaječar. U toku dva dana sajam je posetilo oko 2000 posetilaca. Sajam su pratila i predavanja: „Proizvodnja zdravstveno bezbedne hrane“, DVM Nenada Budimovića, Privredna komora Srbije, „Dobra polјoprivredna praksa“, Valentine Aleksić, dipl.ing. ,PSS Zaječar – Agroznanje, „Socijalno-zdravstveni aspekti ishrane lјudi“, dr Nenada Đorđevića i „Selen kao prirodan mikroelement neophodan za zaštitu zdravlјa lјudi“ dr Dijane Milјković, Zavod za javno zdravlјe „Timok“ Zaječar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE