Broj pregleda

Promocija zimskog turizma

Udruženje za negovanje tradicije “Izvor“ Knjaževac uz podršku Opštine Knjaževac i TO opštine Knjaževac organizuje 30.11. i 1.12.2013. godine po osmi put tradicionalno turističku manifestaciju “Tradicijom u Evropu“.

izvor-knjazevac

Manifestacija je turističko tradicionalnog karaktera i ima za cilj promociju zimske turističke ponude i seoskog turizma na Staroj planini kao i očuvanje nasleđa  i duhovne vrednosti neše opštine i regiona i očuvanje nacionalnog indentiteta Srbije.

Učesnici ovogodišnje manifestavije su predstavnici iz 32 grada Srbije sa Vojvodinom, gosti iz Republike Bugarske i Makedonije, kulturni i javni radnici i predstavnici turističkih agencija.

U okviru manifestacije predviđen je i kulturno umetnički program sa renomiranim izvođačima i modnom reviojom pod nazivom “Zaveštanje za budućnost“.

Po uzoru na pređašnje godine održaće se takmičenje u obrednom peškiru za starije kategorije kao i za kategoriju školske dece.

Drugog dana sajma učenici osnovnih i srednjih škola prikazaće “Poselo na Timoku“, kao i priču o svom gradu, a biće dodeljena i priznanja za obredni peškir.

Gosti će imati priliku da obiđu Zavičajni muzej i stalnu postavku dvoređnih čarapa kao i Kuću Ace Stanojevića. Ovom prilikom biće dodeljene i nagrade povodom raspisanog konkursa za najbolji dizajn “Logo“ naše varoši kao i rešenje za suvenir.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE