Broj pregleda

Prvo mesto na Festivalu nauke

KATARINA-SLIKAUčenica Osnovne škole ’’Dubrava’’, Katarina Radivojević, osvojila je prvo mesto, u kategoriji V i VI razreda, na likovnom konkursu, raspisanom od strane Ministarstva prosvete na temu ’’Često poželim super moći, nauka mi u tome može pomoći’’, u okviru “Festivala nauke“, koji se održava u Beogradu, od 05. do 08. decembra.

Katarina Radivojević je jedan od talentovanijih učenika, koji su, prema rečima Tanjice Vidojković Koprivice, likovnog pedagoga koji radi u OŠ ’’Dubrava’’ pokazali izuzetan dar u oblasti likovnog stvaralaštva, na časovima i sekcijama likovne kulture, o čemu svedoči i osvojeno prvo mesto.

Nauka je oduvek bila inspiracija umetnicima, što je bio povod da učenici budu pozvani da učestvuju u likovnom konkursu i na originalan način predstave supermoći, koje bi želeli da imaju. Kao insiparcija su im poslužile bilogija, matematika, hemija, astronomija, fizika i druge naučne discipline i pomogle im da maštovito predstave svoje vizije.

Idejni tvorac, osnivač i organizator Festivala nauke, koji je regionalnog karaktera, je Umetničko – produkcijska grupa „Noć muzeja”, koja je osnovana 2004. godine u Beogradu. Festival nauke podržavaju Ministarstvo prosvete i nauke, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, Rektorat Univerziteta u Beogradu, Centar za promociju nauke, brojne strane ambasade, kulturni centri i mnogi drugi.

prvo-mesto

Cilj Festivala nauke je da posetiocima ukaže na nauku kao neodvojivi deo svakodnevnog života i da istovremeno pruži inspirativan, nov i svež pogled na različite naučne oblasti, da probudi interesovanje i da široj publici i drugim društvenim činiocima ukaže na važnost nauke i tehnologije u svakodnevnom životu.

Tema ovogodišnjeg Festivala nauke su SUPERHEROJI NAUKE.

Mladi ljudi koji se danas bave naukom i šire entuzijazam i ljubav ka njoj jesu pravi superheroji koje Festival ohrabruje za dalji rad, kroz program i promociju u okviru, sedmog po redu,Festivala nauke.

Nagrađeni radovi izloženi su u Galeriji Narodne banke Srbije.

0 Comments

  • čestitka mila!!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE