Broj pregleda

Da li će Knjaževac biti porodična opština?

Povereništvo Dveri u Knjaževcu podnelo je lokalnoj skupštini predlog Porodične deklaracije, stoji na zvaničnom sajtu Dveri.

dveri

Prenosimo vam tekst u celosti:

Poštovani gospodine Predsedniče Skupštine Opštine,

Obraćamo Vam se sa zahtevom da na prvoj sledećoj sednici Skupštine Opštine Knjaževac u dnevni red uvrstite Porodičnu deklaraciju kojom bi se Opština Knjaževac obavezala na pojačanu brigu o bebama, deci i porodicama uopšte u našem gradu.

Imajući u vidu demografsko opadanje, odlazak mladih iz naše opštine i značaj porodice kao osnovne ćelije društva, mislimo da skupština Opštine Knjaževac treba da donošenjem ovakve deklaracije izrazi svoje jasno opredeljenje za pronatalitetnu politiku kroz niz podsticajnih mera i aktivnosti u nastupajućem periodu.

Usvajanjem ove deklaracije, opština Knjaževac bi učinila prvi korak ka ostvarenju našeg dugoročnog cilja – povećanja kvaliteta života bračnih parova sa decom. Nadamo se da će opština Knjaževac postati porodična opština – prijatelj beba, dece i porodice, mesto u kome će se ugodno osećati sve generacije od deteta u majčinoj utrobi, preko mladih bračnih parova i višedetnih porodica do staračkih domaćinstava.

S’ poštovanjem,
Povereništvo Srpske Dveri Knjaževac

oblasni rukovodilac:
Saša Ilijić

Opširnije..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE