Broj pregleda

Udruženje gradova i opština

Na Kopaoniku osnovano Udruženje gradova i opština Republike Srbije. U ime opštine Knjaževac Osnivačkoj skupštini prisustvovao je predsednik opštine Milan Đokić.

foto ilustracija
foto ilustracija

Predstavnici 31 lokalne samouprave u Srbiji stavili su potpis na takozvani Vranjski sporazum, kao začetak saradnje između gradova i opština. Inicijativa za ovakav vid udruživanja potekla je od Dragana Markovića.

Za predsednika je izabran Dragan Marković Palma iz Jagodine, a za zamenika gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Ovo udruženje ima 37 članova. Osnovano je sa ciljem privredne saradnje, međusobne razmene proizvoda i usluga među gradovima i opštinama, zajedničkog dovođenja stranih investitora, međusobne saradnje u slučaju elementarnih nepogoda kao i paritetne razmene studenata.

Udruženje, koje sada ima 37 članova „nije konkurencija Stalnoj konferenciji gradova i opština – istakao je Marković i obrazložio da je osnovni cilj međusobna saradnja u svim segmentima, pre svega ekonomskim i u slučaju elementarnih nepogoda.

Udruženje nije konkurencija Konferenciji gradova Srbije koju je osnovala Vlada Srbije već da olakša svakodnevni život lokalnim samoupravama.

Izabrani su i članovi Predsedništva udruženja koji su iz različitih parlamentarnih stranaka, kako pozicionih tako i opozicionih.

0 Responses

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE