Broj pregleda

Javni poziv za male hidrocentrale

Ministarstvo energetike objavilo je drugi javni poziv za dodelu 143 lokacije za izgradnju malih hidroelektrana u 20 lokalnih samouprava u Srbiji.

voda

Ukupna instalisana snaga MHE koji se mogu graditi na ovim lokacijama je 57 megavata, a zbirna vrednost investicija je oko 130 miliona evra, saopštilo je to ministarstvo.

Rok za podnošenje prijava je 60 dana, odnosno do kraja februara 2014. godine, a plan je da se memorandumi za svaku lokaciju potpišu do kraja maja 2014. godine.

Najviše ponuđenih lokacija nalazi se na teritoriji Vranja (22), Krupnja (13), Čajetine (13) i Knjaževca (12).

Potencijalnim investitorima ponuđene su samo lokacije koje su u potpunosti spremne za izgradnju, bez izdatih obavezujućih dokumenata kao što vodni akti, energetske dozvole ili saglasnosti, lokacijske ili građevinske dozvole.

U odnosu na prethodni javni poziv uvedene su i određene novine koje će omogućiti da se kvalitenije sagledaju potencijalni investitori i olakša pribavljanje dokumentacije za dobijanje energetske dozvole, odnosno saglasnosti i otpočinjanje izgradnje.

Obavezan deo prijave je kratak elaborat za svaku lokaciju, kojim investitor pokazuje da je zaista obišao lokaciju za koju je zainteresovan, kao i prezentacija kompanije koja se prijavljuje.

Potencijalni investitor će moći da se prijavi za najviše 10 lokacija, a rok za podnošenje potrebne dokumentacije za dobijanje energetske dozvole je produžen sa 6 na 12 meseci.

Detaljne informacije o javnom pozivu i formulari za prijavljivanje nalaze se na sajtu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, na adresi: www.merz.gov.rs

b92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE