Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Danas u ponoć počinje izborna tišina u Srbiji

glasanjeStranke, koalicije i udruženja građana koja u nedelju, 16. marta, učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji i na lokalnim izborima u Beogradu, Aranđelovcu, Boru, Negotinu i Pećincima, mogu da vode izbornu kampanju do večeras u ponoć, kada počinje predizborna tišina.

Predizborna tišina trajaće do nedelje u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta. Do tada su zabranjeni izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Na sam dan glasanja, u nedelju, od sedam do 20 sati dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

Tokom izborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o odzivu glasača i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija u kojima se građani upućuju u koje vreme i na koji način mogu da glasaju.

Dok je na snazi izborna tišina, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

(Best)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara