Broj pregleda

Počinje izgradnja svlačionica i ostalih prostorija

OŠ “Dubrava“ ove godine počinje prvu fazu izgradnje svlačionica i pratećih prostorija za čiju namenu je opština Knjaževac izdvojila 2 miliona dinara. 

DUBRAVA-1

Osnovna škola “Dubrava“ u Knjaževcu osnovana je 1993. godine Odlukom SO Knjaževac. Ova godina je i godina jubileja, odnosno 20 godina rada škole  i 170 godina rada škole u Minićevu koja je do 1993. god. radila kao osnovna škola ’’ Vladimir Živković Vitko’’.

Škola u Minićevu, rešenjem tadašnjeg saveta za prosvetu 1959. godine proglašena je oglednom školom, a dobitnica je i Republičke nagrade 25. Maj za izuzetne rezultate u vaspitanju i obrazovanju.

Pored izdvojenih osmorazrednih odeljenja u Minićevu i Kalni nekadašnja škola ’’ Mirko Mali’’ ,škola ’’ Dubrava’’ ima još tri izdvojena odeljenja u Gornjem i Donjem Zuniču i Donjoj Kamenici gde je organizovana kombinovana nastava od prvog do četvrtog razreda.

v-e-s-z

OŠ “Dubrava“ još uvek ima tretman škole u izgradnji 2009. godine Izgrađena je fiskulturna ’’balon’’ sala za potrebe nastave fizičkog vaspitanja a ove godine očekuje se početak prve faze izgradnje svlačionica i pratećih prostorija, za koju je opština Knjaževac izdvojila sredstva u iznosu od 2.000.000,oo dinara, čime će učenici dobiti optimalne uslove za obrazovanje. Poslednjom fazom izgradnje škole, predviđeni su kuhinja i trpezarija u prizemlju i izgradnja kabineta na spratu,čime bi bio zaokružen projekat izgradnje ove osnovne škole.

Iako je generalno mali natalitet u našoj opštini, matična škola redovno upisuje po dva odeljenja učenika prvaka, odnosno po jedno odeljenje u Minićevu.

Ove školske 2013/14 godine nastavu u ovoj školi pohađa 495 učenika.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE