Knjaževačke

Broj pregleda

Zgrabio sam ga za čeljusti…

Pas me je napao pošto sam mu dao parče užine. Ugrizao me je za butinu, priča L. A. iz OŠ „Dubrava“, kome je na niškoj klinici ušivena rana.

la-sa-majkom-1401219085-505487
uspešno se oporavlja L. A. sa majkom

U ponedeljak u dvorištu Osnovne škole „Dubrava“ u Knjaževcu pas rase šarplaninac napao je učenika L. A. (11) i svojim čeljustima mu naneo povredu po butini i prstima ruku!

– Bio je veliki odmor i taj šarplaninac mi je prišao, pa sam mu bacio parče moje užine. On je to pojeo, a onda me je zgrabio za nogu – ovako uplašeni dečak započinje priču o nemilom događaju.

Zgrabio ga za čeljusti

– Kad me je pas ujeo, zgrabio sam ga za čeljusti i otvorio mu zube da iščupam nogu. On je odmah pobegao, a ja sam pozvao drugove u pomoć – kaže L. A. opisujući napad razjarene životinje koja ga je ugrizla u školskom dvorištu. Mališan ističe da ništa nije ukazivalo na to da će ga pas napasti, dok njegova majka Jelena naglašava da ne treba kriviti životinje, već ljude koji ih ostavljaju na ulici.

– U Knjaževcu ima mnogo pasa lutalica, prošle godine smo imali jedan napad i u obdaništu. Trebalo bi više brinuti o tim napuštenim životinjama – kaže majka dečaka, koji je zbog ozbiljnosti povrede prebačen u Niš, gde mu je na hirurškoj klinici ušivena rana duga deset centimetara na prednjoj strani natkolenice. Zbrinute su mu i povrede ruke koje je zadobio kada je psa uhvatio za vilicu.
Pas, čiji je vlasnik izvesni Siniša, auto-prevoznik iz Knjaževca, tumarao je gradom satima, a onda u vreme velikog odmora, ušao u dvorište škole.

Davao mu užinu

Auto-prevoznik je šarplaninca koristio za čuvanje svojih kamiona, a u nedelju uveče se otkačio sa lanca i tokom cele noći i prepodneva slobodno šetao gradom.
Sekretar OŠ „Dubrava“ Tanja Aleksić kaže da je pas privučen dečjom grajom ušao u dvorište, a onda su oni počeli da ga maze.

– L. A. je prišao psu jer i sam ima psa u dvorištu. Deca kažu da ga je mazio, a onda mu dao svoju užinu. Dok je pas jeo, on je nastavio da ga mazi i na kraju ga povukao za rep, što je psa razljutilo, pa je skočio i ugrizao ga za butinu – ističe Aleksić i dodaje da je u pomoć dečaku prvi priskočio čovek koji drži prodavnicu pored škole.
Prema njenim rečima, vlasnik šarplaninca je pozvan kako bi psa odveo kući, a onda je dalje otišao u policijsku stanicu da da izjavu.

pas sarplaninac 1401219085 505489

ČINJENICE
Karakteristike šarplaninca

–  80 cm je prosečna visina
–  90 kg prosečna težina
–  Izuzetno zdrav i otporan pas
– Odlično podnosi surove planinske uslove, dok vrućinu teško

Policija bez odgovora
NEMAJU OVLAŠĆENJA

Kada smo pozvali knjaževačku policiju, rekli su nam da moramo da pozovemo njihove kolege iz Zaječara. Međutim, ni tamo nisu mogli ništa da nam kažu.
– Nemamo ovlašćenja da dajemo informacije – kratko su rekli.

(Kurir)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara