Broj pregleda

Uručena priznanja najboljim proizvođačima vina i rakija

U petak, 30. maja, u restoranu JB klub u Knjaževcu, dodeljena su priznanja najbolje ocenjenim proizvođačima vina i jakih pića, na 11- tom Međunarodnom ocenjivanju u organizaciji Udruženja proizvođača prirodnih vina i rakija iz Knjaževca.

vina

Na ovogodišnjem ocenjivanju svoje uzorke je dostavilo 36 podruma i proizvođača i Srbije i Republike Bugarske od čega 45 uzoraka jakih pića i 47 uzoraka vina.

Komisija kojom je predsedavao prof. dr Slobodan Jović sa Poljoprivrednog fakulteta dodelila je 18 zlatnih priznanja za rakije i 8 zlatnih priznanja za vina, što pokazuje evidentan pokazatelj poboljšanja kvaliteta jakih pića ne samo u Knjaževačkom vinskom reonu već i u čitavoj Srbiji.

Zlatna priznanja za rakiju šljivovicu ove govine osvojili su: „Minićeva kuća rakije“ Gornja Trepča kod Čačka, Milorad Miletić iz Čačka, Stojan Tasić iz Aranđelovca, Podrum „Tošić-Caki „ iz Knjaževcai i Ilija Rudić iz Borče.

U kategoriji voćnih rakija zlatna priznanja osvojili su: Stojan Tasić iz Aranđelovca za kasijevaču, Jugoslav Milosavljević iz Dobrujevca za jabukovu rakiju, Podrum „Živković“ iz Knjaževca za Kasijevaču, „Minićeva kuća rakije“ iz Čačka za viljemovu rakiju i Andrija Korićanac za dunjevaču.

U kategoriji grožđanih rakija i travarica zlatna priznanja pripala su: Gazdinstvu Đorđević iz Petruše, Podrumu „Jeremić“ iz Knjaževca, „Minićevoj kući rakije“, Predragu Bubalu i Miloradu Komljenu, Podrumu „Milijić“ iz Vine i Zoranu Živanoviću iz Knjaževca.

Zlatna priznanja za nivo kvaliteta u kategoriji crvenih vina ove godine pripala su: Podrumu „Milijić“ iz Vine, Vinariji Jović iz Potrkanja i Podrumu „Magura“ iz Bugarske.
Najbolje osenjena bela vina su iz Vinarije Jović iz Potrkanja, Podruma “ Borovica“ iz Bugarske i Vinarije Urošević iz Ravne.

U kategoriji roze vina jedino zlatno priznanje pripalo je Vinariji Jović iz Potrkanja.

Čalnovi ovogodišnje ocenjivačke komisije uz prof. dr Slobodana Jovića bili su i prof. dr Ninoslav Nikićević (predsedavajući za jaka pića), prof. dr Vele Tešević, docent. dr Aleksandar Petrović, ing. Biljana Marinković i ing. Radiša Nikolić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE