Broj pregleda

Parlić nije prijavio novu funkciju

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak protiv v.d. direktora Turističke organizacije Niša Uroša Parlića, jer nije zatražio dozvolu da istovremeno vrši funkciju i u Javnom preduzeću „Stara planina“.

490x370_uros-parlic-1

Iako ga je za takozvanog „nezavisnog“ člana Nadzornog odbora JP „Stara planina“ iz Knjaževca, Vlada Srbije imenovala još jula prošle godine, u evidenciji Agencije za borbu protiv korupcije nema njegovog zahteva za obavljanje nove funkcije.

– Agencija će protiv imenovanog funkcionera po službenoj dužnosti pokrenuti postupak za utvrđivanje povrede odredaba člana 28. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije – saopšteno je iz Agencije za borbu protiv korupcije.

Podsetimo, Uroš Parlić, koji je za vršioca dužnosti direktora TON imenovan nakon promene lokalne vlasti u Nišu septembra 2012. godine, od jula 2013. je istovremeno i „nezavisni“ član Nadzornog odbora JP „Stara planina“.

Vredi pomenuti da je Parlić na obe funkcije postavljen iako ne ispunjava zakonske uslove.

Tačnije, i za direktora TON-a i za člana Nadzornog odbora neophodan uslov je završen fakulet, dok u Parlićevoj biografiji piše da je završio samo Višu ekonomsku školu, što je potvrđeno i u rešenjima o imenovanju, gde piše da je „ekonomista“.

Parlićev komentar za sada nismo uspeli da dobijemo.

(Južne vesti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE