Nastava za budućnost

Broj pregleda

Nastavnica OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar” u Knjaževcu jedan je od učesnika projekta „Ugledni nastavnik“ kompanije Microsoft.

Knjaz

Tokom školske 2013/2014. godine, Microsoft je u Srbiji u okviru „Partneri u učenju“ (Partners in Learning) programa, na konkursu za najbolje nastavničke radove organizovao program stručnog usavršavanja za 20 najuspešnijih nastavnika, a pod nazivom „Ugledni nastavnik“. Nastavnici su u okviru programa dobili obuku o planiranju i evaluiranju nastavnih aktivnosti, koje se izvode uz podršku mobilnih IKT uređaja. Pomenute aktivnosti izveli su na Asus T100 tabletu sa Windows 8 operativnim sistemom i uz korišćenje usluge Office 365, a zatim su osmislili i sproveli projekat primene IKT-a u nastavi, samostalno ili u saradnji sa nekim od kolega iz programa „Ugledni nastavnik“.

Nastavnik Gordana Janevska iz OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar” u Knjaževcu, u svojoj školi, koristeći informacione tehnologije, organizovala je akciju kojom se podiže svest učenika o štednji energije i značaju primene obnovljivih izvora energije, koja je izvedena u svim razredima i u saradnji više nastavnika, i uz uključivanje lokalne zajednice u aktivnosti škole.

Za korišćenje informacionih tehnologija u svom radu ona kaže: „Tablet dajem učenicima da ga koriste na času, kako bi pokazali ono što su pronašli na internetu i dopunili znanje novim činjenicama,“ i dodaje, „Na putu permanentnog usavršavanja informatička pismenost je neophodna, a ništa nije teško ako postoji želja da se savlada.“

Kao najvažnije, nastavnica Janevska izdvaja: „Vršnjačko učenje se i u ovom projektu pokazalo vrednim, korisnim i poželjnim, jer su učenici mlađih razreda lakše usvajali nova znanja i informacije od svojih starijih drugara, više su pitali, aktivno se uključivali u diskusiju, donosili neke svoje poglede i stavove za datu temu. Može se reći da se u projekat uključila cela škola, učenici svih uzrasta, a posebno treba istaći da su aktivnog učešća uzeli i učenici sa smetnjama u razvoju specijalnih odeljenja naše škole.“

Kompanija Microsoft (Nasdaq «MSFT») osnovana je 1975. godine i jedna je od lidera u pružanju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koji korisnicima i privredi širom sveta olakšavaju otkrivanju svog punog potencijala.

Povezano

Knjaževački osmaci u poseti Tehničkoj školi (FOTO)

Učenik Osnovne škole ,,Dimitrije Todorović Kaplar“ među 50 najboljih matematičara

OŠ ,,Dimitrije Todorović Kaplar“ ponosno objavljuje nove uspehe

Ovo su knjaževačke ekipe malog fudbala koje su OSVOJILE LETOVANJE U BUGARSKOJ

USAID podržao projekat učenika OŠ ,,Dimitrije Todorović Kaplar“

Opština Knjaževac ulaže u sport i obrazovanje

VESTI IZ KATEGORIJE

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole