Broj pregleda

Miletić o Štabu za žetvu na Odboru za poljoprivredu

Predsednik Ujedinjene selajčke stranke i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Milija Miletić na poslednjem zasedanju Skupštinskog Odbora za poljoprivredu istakao je da žetveni radovi protiču u najboljem redu, ali da Opština Knjaževac u budućem periodu treba formirati Opštinski štab za žetvu kako bi radovi išli brže, bolje i efikasnije.

Miletic-o-zetbi

Pošto smo svi svedoci da je žetva u toku, najvećim delom završena je u Vojvodini, u nišavskom okrugu je ostalo još 15 odsto da se završi, a u knjaževačkoj opštini žetva se obavlja po ustaljenom običaju.

Kada se radi žetva da bi se što brže, bolje i efikasnije završila formiraju se Opštinski štabovi za žetvu. U Knjaževcu nije formiran Štab za žetvu a ni teritorijalni mesni štabovi koji uzajamno koordiniraju u toku žetve, rekao je Miletić.

Zbog čega je bitno formirati Štab za žetvu

Po rečima Milije Miletića, Štab za žetvu je bitno formirati iz dosta razloga a glavni su da se sa kombajnerima prave ugovori o ceni žetve, da se napravi plan protivpožarne zaštite i napravi nacrt, odnosno redosled kombajniranja.

Inače, prosek prinosa je oko 4,5 t u Nišavskom okrugu, dok je u knjaževačkoj opštini prinos za nijansu bolji i iznosi i do 5 tona po hektaru.

Naredne nedelje očekuje se završetak žetvenih radova.

Odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE