Broj pregleda

Održana promocija knjige “Zakotrljaj me oko sveta“

U holu knjaževačkog Doma kulture, u ponedeljak, predstavljena je knjiga “Zakotrljaj me oko sveta“ autorke Snežane Radojčić, profesora književnosti.

Zakotrljaj me oko sveta

Snežana Radojičić je po struci profesor književnosti, a po vokaciji pisac i putnik. Ona je 2011. godine odlučila da napusti uobičajen život u Beogradu, i od tada putuje biciklom. Prešla je 31.000 kilometara – od Evrope, preko Bliskog istoka, centralne Azije, pa do Tajlanda i Vijetnama.

Na promociji su Knjaževčani imali prilike da saznaju više o trogodišnjem putovanju, ljudima koje je sretala, ali i o samoj knjizi.

Zainteresovana javnost

Odlomak iz knjige:

„Šta je to što si želela celog života?, upitala sam sebe.
Samo da pišem, da budem pisac i da živim slobodno, odgovorila sam bez premišljanja.
Zašto onda to ne radiš? To je bilo toliko logično, toliko poražavajuće jednostavno pitanje, da nije ostavljalo mesta nijednom izgovoru.
Zaista – zašto? Šta me je to sprečavalo da makar pokušam?
Samo moj strah. Od neuspeha. Od života. Od svega.
Ali, zar postoji gori neuspeh od životarenja bez cilja?
Nisam morala da odgovorim. Sve mi je bilo jasno, ceo moj život kojim nisam upravljala ja, već moj strah. Preda mnom su bile dve mogućnosti: da nastavim kao i do tada, ostajući nezadovoljna, neispunjena, nepronađena; ili da makar pokušam da ostvarim svoj san i budem srećna. Nisam se ni na trenutak dvoumila oko izbora.
Te večeri sam donela najveću odluku u svom životu: krenuću biciklom na put oko sveta, da osvojim ličnu slobodu i pronađem svoju inspiraciju.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE