Neko ne zna, neko ništa ne zna, a neko izmišlja i menja

Broj pregleda

Na poslednjoj sednici SO Knjaževac, održanoj 11. septembra, a u okviru polemike vezane za upis dece u Predškolsku ustanovu „Bajka“, izrečeno je pregršt optužbi na relaciji lokalne vlasti, s jedne i opozicije, s druge strane. Evidentno je da je Milan Đokić, predsednik opštine, ljut na Dragana Đorđevića, svog nekadašnjeg saborca i direktora ove ustanove.

Mancic

Nekada zajedno, u istom SPO rovu, delili su „sve muke“ opozicione borbe protiv Slobodana Miloševića, da bi posle „petooktobarske“ revolucije svoje političko delovanje preusmerili (Đokić prvo na „Pravdu“, beogradskog advokata Borivoja Borovića), a onda zajedno sa Đorđevićem na „ekspertsku“ stranku šifrovanog imena „G 17 plus“. Pre nastanka URS-a, dotični direktor prelazi u redove „omraženog“ im SPS-a, ne bi li zadržao stečenu poziciju, što tadašnji državni sekretar u Ministarstvu NIP-a („zaduženog za anekse ugovora“, rekoše jednom na zaječarskoj TV „Best“) nikako nije mogao da mu oprosti.

U jednom trenutku se, na opštu zbunjenost građana i roditelja, na zvaničnom sajtu lokalne samouprave pojavila vest (koju su uredno preneli i ostali mediji u gradu „od slovca do slovca“: http://www.knjazevac.rs/index.php?limitstart=17%20lang=sr):

Prijavite decu za vrtić
petak, 18 jul 2014 11:26
Zbog velikog broja prijava i interesovanja građana u vezi sa upisom dece u Predškolsku ustanovu „Bajka“ u Knjaževcu, obaveštavaju se građani sa teritorije opštine Knjaževac čija deca nisu upisana u navedenu ustanovu, da u zgradi opštine Knjaževac, ulica Miloša Obilića 1, prijave decu za upis u PU „Bajka“, radi boravka u ovoj ustanovi, i to kako oni koji su već podneli zahtev za upis, tako i oni koji nameravaju da to učine u narednom periodu. Prijave se podnose Mišelu Nikoliću, pomoćniku predsednika Opštine, kontakt telefoni 019/733-119 ili 064/8643354

Okej, „VLAST JE VLAST“, i ona je tako rešila, da sada pomoćnik predsednika opštine „vrši upis“ dece u obdanište, jel valjda direktor, rukovodstvo, ili Privremeni upravni odbor Predškolske ustanove „Bajka“ (SPS) nisu kadri da to. Dakle, onako neutralno, posmatrajući zapisnik sa te sednice, ne može se odoleti komentaru vezanog za izjavu predsednika Đokića, koji kaže: „Ja razumem da neko ne zna, da neko ništa ne zna, ali da neko izmišlja i menja, pa to je stvarno fenomen koji je druga tema. Elem, nismo mi zvali roditelje da dolaze u opštinu…“. E sad, pročitajte ponovo tekst sa sajta opštinskog, gde se JASNO vidi da se POZIVAJU RODITELjI da, tu i tu, PRIJAVE DECU ZA UPIS u PU „Bajka“!?

Znam da je u Srbiji sve moguće i da ništa nije moguće, ali „ako koza laže, rog ne laže“. Zašto preko leđa roditelja i njihove dece „prebijati“ neraščišćene račune ljudi iz lokalne vlasti (sastavljenu od onih koji na poslednjim republičkim izborima nisu prešli cenzus) i lokalnih socijalista (koji u vlasti nisu, bez obzira što su od 2012. godine imali premijera, tolika ministarstva i šta već sve ne). U 99 posto slučajeva, politika služi za zgrtanje para, zapošljavanja lična, drugara i kumova, švalerki i rođaka. To je sve legitimno i usud je ovog naroda, ali ako je nešto rečeno, zapisano i zvanično objavljeno, ne može se tvrditi da je neko „slep kod očiju“, isfrustriran i slično.

O frustracijama ćemo drugi put.

Autor kolumne: Saša Todorović

Povezano

Održana 10. sednica Skupštine opštine Knjaževac

Održana osma sednica Skupštine opštine Knjaževac

SO KNJAŽEVAC: Usvojena Odluka o budžetu za 2022. godinu, imenovan v.d. direktor JKP ,,Standard“…

Potvrđeni mandati novim odbornicima u SO Knjaževac

SO Knjaževac – Tim koji pobeđuje ne treba menjati!

Po ovome je Knjaževac prvi u Srbiji, SVAKA ČAST!

VESTI IZ KATEGORIJE

FK Timočanin prolazi najteži period od osnivanja, evo šta je Miloš Stojanović Popaj izjavio za Sport klub

OFK Knjaz pretrpeo težak poraz u Zaječaru

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Mali sajam sporta u Knjaževcu

Timočaninu oduzeta pet bodova, a danas poražen u Popovcu

Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 11. maja

8 odgovora

  1. Tragom sporne vesti i moja žena išla u opštinu da upiše dete. Naravno, upis je realizovan tek po odlasku u predškolsku ustanovu. Vreme koje je izgubljeno,..
    Ma ko te pita, je*i se bre, što si išao u opštinu, ko te tamo poslao?
    Oj, Srbijo…

  2. Bravo za zapažanje! Pa ovaj Đokić govori neistinu! Da li on misli da smo mi ovce za šišanje, a da on može da laće, a naš narod kaže „Ko laže TAJ I KRADE“! Policijo gde si? Preispitaj rad ovog čoveka koji govori neistinu.

  3. Eeeeeeh, šta im sve nije padalo na pamet… Laganju će vrlo brzo doći kraj. Laganju, prevarama, krađi. Daće Bog da nam se nikada više ovakvi lopovi i prevaranti ne dese. Narode knjaževački ne dozvoli nikada više ovakvim i sličnim prevarantima da dođu na vlast. Da i poslednji ogranak nepostojećeg urs-a padne sa vlasti!!!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

FK Timočanin prolazi najteži period od osnivanja, evo šta je Miloš Stojanović Popaj izjavio za Sport klub

OFK Knjaz pretrpeo težak poraz u Zaječaru

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Mali sajam sporta u Knjaževcu

Timočaninu oduzeta pet bodova, a danas poražen u Popovcu

Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 11. maja