Broj pregleda

Na Staroj planini veliki broj radnika „na crno“

U zajedničkoj vanrednoj kontroli inspekcija rada iz Pirota i Zaječara i Poreske inspekcije u samo jednom danu u deset kontrola otkriveno je osam radnika na crno, kao i veliki broj nepravilnosti iz oblasti kontrole poreske inspekcije u ski-centru na Staroj planini, pa će neki od objekata u kojima su uočene nepravilnosti biti zatvoreni.

Stara-Planina

O drskosti nesavesnih poslodavaca svedoči podatak da u jednom od kontrolisanih objekata u ski-centru, nijedan od četvorice radnika nije bio prijavljen a brojnim gostima uopšte nisu izdavani fiskalni računi.

Kako je Tanjugu izjavio šef Inspekcije rada Pirotskog okruga Aleksandar Popović, koji je zajedno sa šefom Inspekcije rada Zaječarskog okruga Draganom Mitićem, koordinisao akciju, izvršena je kontrola svih objekata na ski-centru na Staroj planini.

Inspektori rada su izvršili ukupno deset kontrola iz oblasti radnih odnosa i bezbednosti na radu u trgovinskim i ugostiteljskim objektima. Utvrdili smo da osam radnika nema regulisan radno-pravni status i nisu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje. Takođe, primetili smo da veliki broj poslodavaca nije izvršio osposobljavanje radnika za bezbedan i zdrav rad tako da će inspektori rada u ovoj združenoj akciji sa Poreskom upravom podneti prekršajne prijave za sve nepravilnosti koje su utvrđene”, kaže Popović.

“Radnici koji se nalaze u “sivoj zoni” moraju biti prijavljeni, moraju sa njima biti zaključeni ugovori o radu. Ovakve akcije u saradnji Inspekcija rada, Poreske uprave, Tržišne inspekcije i sa svim organima koji mogu doprineti da se “siva zona” što je moguće više smanji, biće realizovane i ubuduće”, zaključio je Popović.

Kako je Popović dodao, osim inspektora rada, brojne nepravilnosti u objektima na Staroj planini ustanovili su i poreski inspektori.

Na osnovu za sada dostupnih informacija od inspektora Poreske uprave, verovatno će biti i zatvaranja nekih objekata u kojima su utvrđene nepravilnosti”, kaže Popović.

(Blic)

0 Comments

  • na kraj ce neki jadnik sto prodaje gore pljeskavice da bo skrpio kraj s kraj da plati i za ovi poltroni megalomani sto im malo pazari od preko 1000 evra pa nece ni dinar da daju na drzavu za porezi i doprinosi

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!