Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Rasvetljeno ubistvo iz 2008.

Na osnovu novih operativnih saznanja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspeli su da nakon sedam godina rasvetle ubistvo Dragiše Cvejića predsednika Opštinskog suda u Knjaževcu. Naime, bombu na kapiju porodične kuće postavio je Ljubiša Tošić (1941).

Žrtve Dragiša Cvejić i Radica Lukić (Foto: Novosti)
Žrtve Dragiša Cvejić i Radica Lukić (Foto: Novosti)

Protiv Ljubiše Tošića (74) iz Knjaževca, koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne, policija je podnela novu prijavu zbog sumnje da je pre tačno sedam godina postavio bombu koja je ubila Dragišu Cvejića (47), predsednika Opštinskog suda u Knjaževcu. Ubica je marta 2009. godine na isti način usmrtio i Radicu Lukić (57), suprugu tadašnjeg knjaževačkog sudije Velimira Lukića. Za taj zločin je već pravosnažno osuđen.

Ljubiša Tošić se tereti da je 2008. godine postavio kašikaru na kapiju kuće u kojoj je živeo Dragiša Cvejić. U trenutku kada je sudija otvorio vrata, bomba je pala i aktivirala se. Tom prilikom Cvejić je preminuo od zadobijenih povreda. Ubica je uhapšen godinu dana kasnije, ali zbog ubistva Radice Lukić. Pregledom je ustanovljeno da boluje od paranoidne psihoze, zbog čega je proglašen neuračunljivim. Izrečena mu je mera obaveznog čuvanja i lečenja u neuropsihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa. Za ubistvo sudije Cvejića prvobitno je bio osumnjičen Ivan Stojadinović (37), iz Knjaževca, koji je zbog nedostatka dokaza oslobođen svih optužbi još 2010. godine.

PRETIO TELEFONOM

SUDIJA Lukić, čiju je suprugu ubio Ljubiša Tošić, svojevremeno je osudio Tošića na novčanu kaznu od 1.000 dinara. On je to odbio da plati, a nakon toga, Tošić je, u više navrata, pretio sudiji Lukiću i članovima njegove porodice. Uznemiravao ih je telefonom, a jednom im je poručio i da „kaznu neće platiti i da će biti žrtava“.

(Info: Knjaževačke novine; Večernje novosti)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada