Broj pregleda

Održana 98. sednica Opštinskog veća

U sredu, 18. februara, održana je 98. sednica Opštinskog veća. Na sednici je, između ostalog, usvojen javni poziv za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, razmatran Izveštaj o šteti na šumskom fondu izazvanoj ledenim talasom krajem prošle godine, kao i Predlog odluke o prioritetima za koje se raspisuje javni konkurs za finansiranje projekata udruženja iz opštinskog budžeta u ovoj godini.
Predsednik Opštine Milan Đokić pozvao je sve Knjaževčane, koji su aktivni u okviru svojih udruženja, da se jave sa svojim projektima, a po temama i kriterijumima koji su definisani javnim pozivom, koji će biti objavljen na sajtu knjaževačke opštine.

Opstinsko-vece

Đokić je naglasio da javni poziv koji se odnosi na sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja ima cilj da Knjaževčani dobiju adekvatne informacije o tome šta se dešava na teritoriji naše opštine. Sa druge strane, namera je da i celokupna srpska javnost stekne uvid u to šta se u jednoj lokalnoj samoupravi radi.

Članovi Opštinskog veća razmotrili su i uvojili Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Statut Narodne biblioteke „Njegoš“, Predlog odluke o komunalnim delatnostima na teritoriji opštine Knjaževac, Predlog odluke o Opštinskom pravobranilaštvu, kao i Predlog mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Knjaževac za 2015. godinu.

Razmatran je Izveštaj o šteti na šumskom fondu izazvanoj ledenim talasom krajem prošle godine.

„Poražavajući je podatak da je stradalo 160.000 kubika šume na području i proći će decenije dok se ne obnovi šumski fond uništen u tom ledenom talasu. Lokalnu samoupravu, zajedno sa Srbijašumama, predstavnicima države i resornih ministarstava, očekuju veliki poslovi na pročišćavanju šumskih puteva i uklanjanju polomljenih stabala. To je samo jedan deo problema. Drugi, u najmanju ruku podjednako važan, je šteta pričinjena na voćnjacima. Komisija je već na terenu i obavlja uvid u to kolika je individualna šteta, od voćnjaka do voćnjaka. Kada sve to sagledamo, videćemo sa kojim mehanizmom i koliko možemo da pomognemo našim sugrađanima koji su pretrpeli štete u tom ledenom talasu“, istakao je predsednik opštine.

Info: Opština

0 Comments

  • Mudre glave

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE