Књажевачке

НОВИНЕ

Унесите овде текст наслова

Broj pregleda

Ujedinjena seljačka stranka formira opštinski odbor u Knjaževcu

Ujedinjena seljačka stranka čiji je predsednik Milija Miletić – narodni poslanik, uskoro će formirati opštinski odbor na teritoriji opštine Knjaževac, stoji na zvaničnoj stranici ove stranke.

USSUjedinjena seljačka stranka čije je sedište u Svrljigu trenutno ima preko 50 odbora širom Srbije, a najaktivniji je u Svrljigu gde i vrši vlast deset godina unazad.

Ova politička stranka zalaže se za razvoj poljoprivrede, sa akcentom na stočarstvo i jačanje poljoprivrednih proizvođača.

Zanimljivo je istaći da za razvoj poljoprivrede, na inicijativu USS, opština Svrljig izdvaja 10% od ukupnog budžeta, što je pozitivno uticalo na razvoj poljoprivrede svrljiškog kraja.

KRATKA ISTORIJA:

Na Sretenje, 15. februara 2000. godine u Beogradu je osnovana Ujedinjena seljačka stranka. Predstavnici tri male, seljačke stranke stopile su se u jednu, u duhu narodne izreke „Samo sloga seljaka spasava“.
Na osnivačkoj skupštini pokojni dr Dragoslav Avramović je pristao da bude doživotni počasni predsednik Ujedinjene seljačke stranke i na taj način podržao težnju seljaka da se okupe u jednoj, snažnoj – seljačkoj stranci. Osnivačka skupština je prihvatila Statut a kasnije i Program sa kojim izlazi pred političku javnost Srbije, u prvom redu pred zemljoradnike – koje Ujedinjena seljačka stranka očekuje u svojim redovima.
Najviše uspeha ostvaruje opštinski odbor u Svrljigu, gde odmah po osnivanju 2000. godine postaje parlamentarna stranka. Za predsednika opštinskog odbora USS izabran je Milija Miletić.

Web sajt stranke: http://www.ujedinjenaseljackastranka.rs/

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara

Najčitanije
sada