Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Đokić: Da vlast ne smanjuje plate i penzije

Danas je u sali Društvenog kluba “Doma kulture“ održana 32. sednica Skupštine opštine Knjaževac. Sve tačke dnevnog reda su usvojene.

Sednica-SKUPSTINE
Skupština opštine Knjaževac / Foto: S.T.

Već kod prve tačke dnevnog reda, a u vezi izveštaja o radu Centra za socijalni rad “dr Mihajlo Stupar” za 2014. godinu, došlo je do žustre polemike na relaciji opozicija – vlast.

Darko Živković, šef odborničke grupe SPS-PUPS, konstatovao je da se sve manje para iz lokalne samouprave izdvaja za socijalno ugroženje građane.

Na drugoj strani, predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić kaže da pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva zavisi u mnogome i od države.

Predsednik-opstine-Knjazevac
Predsednik opštine Knjaževac / Foto: S.T.

Zašto ti “dušebrižnici“ ne kažu svojim predstavnicima u Republičkoj vladi da ovom sirotom narodu ne smanjuju plate i penzije, da ne poskupljuju struju, da ih ne deru preko skupih bankarskih kamata. To je prava adresa za vašu licemernu “brigu“ o sugrađanima“, poručio je predsednik Đokić.

U nastavku sednice, usvojen je Izveštaj o radu Narodne biblioteke “Njegoš”, kao i rebalans programa JP Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Za direktora Turističke organizacije opštine Knjaževac reizabran je dosadašnji v.d. direktor Boban Marković, a na mesto prvog čoveka JP “Spotrsko-turističkih resursa”, umesto dosadašnjeg Damira Đošića, postavljen je donedavni direktor muzeja Milan Živković.

Za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja, postavljen je dr Negovan Vasilijić.

Autor: Knjaževačke novine, S.T., M.M. / Foto: S.T.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara