Stočarstvo kao prioritet razvoja istočne Srbije

Broj pregleda

Narodni poslanik Milija Miletić sastao se u Nemanjinoj 11 sa prvim savetnicima premijera Republike Srbije, profesorom Draganom Glamočićem i Draganom Vranićem i predsednicima opština u masivu duž Stare planine.

0158

Na sastanku je bilo reči o razvoju poljoprivrede, sa posebnim osvrtom na stočarstvo i obezbeđivanju povoljnih subvencija i pomoći nerazvijenim i marginalnim – brdsko-planinskim područjima kojima pripada i opština Knjaževac.

U budućem period veći akcenat biće stavljen na ulaganje u ishranu goveda, takozvani sistem krava-tele. Taj sistem je i u Srbiji sve popularniji, uz to obzirom na geografski položaj, prirodne uslove i ukupnu površinu livada i pašnjaka, pre svega u brdsko-planinskim predelima, ovaj vid govedarstva potpuno odgovara knjaževačkom, svrljiškom i ostalim krajevima jugoistočne Srbije, rekao je Milija Miletić za internet portal “Knjaževačke novine“.

Vlada Srbije ulaže napore kako bi napravila što povoljniju saradnju i povoljno tržište za srpske stočare za izvoz u Ujedinjenim arapskim Emiratima i Italiji, rečeno je na sastanku.

Takođe, dogovoreno je da narodni poslanik Milija Miletić u budućem period bude koordinator koji će organizovati Opštine iz jugoistočnog dela Srbije kako bi se što stručnije napravila anketa zainteresovanih za predloženi sistem krava-tele i predočile podsticajne mere koje propisuje Vlada Republike Srbije u oblasti stočarstva.

Sledeći sastanak će biti sa stočarima našeg kraja i svima koji su zainteresovani za bavljenje stočarstvom. Do tada naš zadatak je da pribavimo sve podatke o razvoju stočarstva opština u okruženju, rekao je narodni poslanik Milija Miletić i predsednik Radne grupe za najnerazvijenija i marginalna područja.

Info: M. D. / A. Rakić – Foto: M. M.

Povezano

Održano ,,Svrljiško veče“ u Knjaževcu – najavljena još jača saradnja

RADIMO ZA PRIRODU – JAVNI POZIV – PROGRAM PODRŠKE ZA POKRETENJE I UNAPREĐENJE POSLOVNIH INICIJATIVA U SKLADU SA PRIRODOM

BESPOVRATNA SREDSTVA ZA POLJOPRIVREDNIKE, EVO DO KADA JE ROK!

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke čestitao Mitrovdan

Potpisani ugovori o nabavci poljoprivrednih mašina

Zarazna bolest šuštavac uzela danak: Šest krava uginulo na Staroj planini

VESTI IZ KATEGORIJE

FK Timočanin prolazi najteži period od osnivanja, evo šta je Miloš Stojanović Popaj izjavio za Sport klub

OFK Knjaz pretrpeo težak poraz u Zaječaru

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Mali sajam sporta u Knjaževcu

Timočaninu oduzeta pet bodova, a danas poražen u Popovcu

Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 11. maja

7 odgovora

  1. A gde je naš predsednik na ovoj slici??? Zar se na zadnjoj sednici skupštine opštine nije sramno žalio da ne dobija pare iz republike. Lako je naći izgovor za loš i sraman rad. Da ga je pozvao Verko da ide u Kragujevac odmah bi otišao tamo o trošku svih nas opštinskim kolima, a tamo gde treba da se radi u interesu građana njega nema. Najlakše je trošiti tuđe pare i ne raditi ništa. A u poljoprivredi nažalost nema prostora za „ugradnju“ kao što ga ima u građevini… Nije njemu kriva republička vlada, ni Vučić već smo mi krivi što nas pravi budalama i držimo ga na vlasti zajedno sa ostalim lopinama…

  2. Dzaba se trudite, gospodo. Knjazevacka opstinska uprava dodeljuje podsticajna sredstva samo mufjuzima, godinama unazad , a od toga uvek na kraju ne ispadne nista …

  3. Mufljuzi sarađuju s mufljuzima! Sramno je to, gde će im duša. Dok oni žderu mesinu po knjaževačkim kafanama mi jedemo koprive i zelje. Bar ćemo duže živeti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

FK Timočanin prolazi najteži period od osnivanja, evo šta je Miloš Stojanović Popaj izjavio za Sport klub

OFK Knjaz pretrpeo težak poraz u Zaječaru

Plate i penzije redovne, već se razmišlja da se povećaju

Mali sajam sporta u Knjaževcu

Timočaninu oduzeta pet bodova, a danas poražen u Popovcu

Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počinje 11. maja