Broj pregleda

Stočarstvo kao prioritet razvoja istočne Srbije

Narodni poslanik Milija Miletić sastao se u Nemanjinoj 11 sa prvim savetnicima premijera Republike Srbije, profesorom Draganom Glamočićem i Draganom Vranićem i predsednicima opština u masivu duž Stare planine.

0158

Na sastanku je bilo reči o razvoju poljoprivrede, sa posebnim osvrtom na stočarstvo i obezbeđivanju povoljnih subvencija i pomoći nerazvijenim i marginalnim – brdsko-planinskim područjima kojima pripada i opština Knjaževac.

U budućem period veći akcenat biće stavljen na ulaganje u ishranu goveda, takozvani sistem krava-tele. Taj sistem je i u Srbiji sve popularniji, uz to obzirom na geografski položaj, prirodne uslove i ukupnu površinu livada i pašnjaka, pre svega u brdsko-planinskim predelima, ovaj vid govedarstva potpuno odgovara knjaževačkom, svrljiškom i ostalim krajevima jugoistočne Srbije, rekao je Milija Miletić za internet portal “Knjaževačke novine“.

Vlada Srbije ulaže napore kako bi napravila što povoljniju saradnju i povoljno tržište za srpske stočare za izvoz u Ujedinjenim arapskim Emiratima i Italiji, rečeno je na sastanku.

Takođe, dogovoreno je da narodni poslanik Milija Miletić u budućem period bude koordinator koji će organizovati Opštine iz jugoistočnog dela Srbije kako bi se što stručnije napravila anketa zainteresovanih za predloženi sistem krava-tele i predočile podsticajne mere koje propisuje Vlada Republike Srbije u oblasti stočarstva.

Sledeći sastanak će biti sa stočarima našeg kraja i svima koji su zainteresovani za bavljenje stočarstvom. Do tada naš zadatak je da pribavimo sve podatke o razvoju stočarstva opština u okruženju, rekao je narodni poslanik Milija Miletić i predsednik Radne grupe za najnerazvijenija i marginalna područja.

Info: M. D. / A. Rakić – Foto: M. M.

0 Responses

  1. A gde je naš predsednik na ovoj slici??? Zar se na zadnjoj sednici skupštine opštine nije sramno žalio da ne dobija pare iz republike. Lako je naći izgovor za loš i sraman rad. Da ga je pozvao Verko da ide u Kragujevac odmah bi otišao tamo o trošku svih nas opštinskim kolima, a tamo gde treba da se radi u interesu građana njega nema. Najlakše je trošiti tuđe pare i ne raditi ništa. A u poljoprivredi nažalost nema prostora za „ugradnju“ kao što ga ima u građevini… Nije njemu kriva republička vlada, ni Vučić već smo mi krivi što nas pravi budalama i držimo ga na vlasti zajedno sa ostalim lopinama…

  2. Dzaba se trudite, gospodo. Knjazevacka opstinska uprava dodeljuje podsticajna sredstva samo mufjuzima, godinama unazad , a od toga uvek na kraju ne ispadne nista …

  3. Mufljuzi sarađuju s mufljuzima! Sramno je to, gde će im duša. Dok oni žderu mesinu po knjaževačkim kafanama mi jedemo koprive i zelje. Bar ćemo duže živeti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE