Predtakmičenje iz oblasti turizma

Broj pregleda

U subotu, 21. marta, u Nišu je održano predtakmičenje iz oblasti turizma koje, po prvi put, organizuje Univerzitet Singidunum. Na ovom takmičenju su timovi srednjih stručnih škola iz Leskovca, Sokobanje, Knjaževca i Niša imali zadatak da prezentuju svoje ideje i poslovna rešenja za Razvoj turizma na Zlataru, a tri prvoplasirana tima dobila su priliku da 27. marta učestvuju u finalu takmičenja, koje će biti održano u Beogradu.

TS

Na ovom zanimljivom takmičenju su učestvovali i izuzetni timovi našeTehničke škole iz Knjaževca. U prvom timu, koji je imao nezahvalnu ulogu da „probije led“ i otvori takmičenje, bile su Milica Tošić, Nevena Miletić i Sonja Vidojković, učenice odeljenja III4, čiji je mentor bila nastavnik Sanja Markulin. Članovi drugog tima, koji je po odluci stručnog žirija osvojio 3. mesto i plasman u finale, bile su Daša Veselinović i Jovana Korać, učenice IV4, kao i Lola Stanojković, učenica odeljenja I4, sa mentorom Natašom Jankuloski.

U ovom istraživačkom projektu učestvovali su timovi učenika, turističkih tehničara, od I do IV razreda. Cilj samog takmičenja je da se učenici ohrabre i suoče sa realnim poslovnim problemima, pokažu stečeno znanje, razviju kreativnost, odnosno da se po prvi put nađu se u ulozi menadžera.

TS Kn j

Istraživački projekat podrazumevao je izradu prezentacije i javno prezentovanje pred stručnim žirijem u trajanju do 12 minuta. Prezentacija je trebala da sadrži predstavljanje trenutnog stanja turizma na Zlataru (ključne informacije o destinaciji, pregled atrakcija (prirodne, kulturne i dr.), turističku ponudu (proizvodi i usluge) i gastronomsku ponudu), kao i plan budućih aktivnosti razvoja turizma u destinaciji (uvođenje novih turističkih proizvoda, aktivnosti i sl.; uređenje destinacije, izgradnja novih kapaciteta, sadržaja; kreiranje/predlog strategije privlačenja novih turista (promotivne aktivnosti i sl.)). Pri donošenju odluke o daljem plasmanu, žiri je ocenjivao originalnost, kreativnost i primenjivost rezultata/ideja.

Ovo takmičenje bilo je izuzetno korisno iskustvo i jako dobar primer primene jedne dobre nastavne metode – studije slučaja.

Info: Tehnička škola

Povezano

Knjaževački osmaci u poseti Tehničkoj školi (FOTO)

Održan javni čas „Čitajmo srcem“ povodom Nacionalnog dana knjige

Knjaževac uz učenike Tehničke škole – Projekat „Mladi osluškuju“

Tehnička škola Knjaževac obaveštava

Učenici Tehničke škole Knjaževac na takmičenju u Beogradu

Učenica Tehničke škole iz Knjaževca osvojila visoko šesto mesto (FOTO)

VESTI IZ KATEGORIJE

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole

Jedan odgovor

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD KNJAŽEVCA – IMA I POGINULIH…

Knjaževački folklor je najuspešniji – prvi među 500 učesnika iz 3 regiona! (FOTO)

Susreti ,,I ja imam talenat“ u Knjaževcu

Evo koji su neradni dani za 1. maj i Uskrs

Koncert za buduće učenike Muzičke škole