Broj pregleda

„Da li Učenički parlamenti učestvuju u donošenju odluka koje se njih tiču?“

U subotu, 28.03. 2015. godine, u bioskopu Kupina u Nišu, pod pokroviteljstvom Unije srednjoškolaca Srbije (UNSS), održana je druga javna rasprava na temu: „Da li Učenički parlamenti učestvuju u donošenju odluka koje se njih tiču?“.
t s
Škole iz Niša, Jagodine, Despotovca, Zaječara, Knjaževca, Bora, Sokobanje, Pirota, Bele Palanke, Leskovca, Kuršumlije itd., zastupali su članovi njihovih UP.
Predstavnice Tehničke škole Knjaževca bile su Milica Tošić, učenica III4, i Natalija Vasilijić, učenica I2.
Učestvujući u javnoj raspravi, one su zajedno sa vršnjacima diskutovale, između ostalog, o Školskom odboru , učeničkom dinaru, štrajku prosvetnih ranika, kao i o drugim problemima sa kojima se danas susreću učenici srednjih škola u Srbiji.
Naše učenice su veoma zadovoljne raspravom i celokupnom njenom organizacijom, iz koje su se vratile pune utisaka i novih saznanja. Slušajući iskustva drugih Učeničkih parlamenata, dobile su korisne savete i nove ideje koje se mogu primeniti u našoj školi, a koje će podeliti sa svojim vršnjacima na sledećem sastanku Učeničkog parlamenta.
UNSS je danas jedina organizacija koju čine upravo srednjoškolci i srednjoškolke, a koja se bavi svim njihovim pitanjima.Ona im pruža mogućnost da se informišu, edukuju i razvijaju u različitim pravcima, kroz saradnju sa svojim vršnjacima i vršnjakinjama, kao i angažovanjem na projektima. UNSS je punopravna članica Evropske unije srednjoškolaca (OBESSU).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE