Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Koncert Dušana Panajotovića u centru lepih umetnosti "Guarnerius"

Tradicionalni ciklus koncerata pod nazivom „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“ će ove godine po 4. put promovisati najboljemlade umetnike sa Fakulteta muzičke umetnostiu Beogradu, studente osnovnih, master i doktorskih studija, koji se ističu svojim uspesima ostvarenim na domaćoj i međunarodnoj sceni, a proglašeni su i za najbolje na svojim katedrama.
11130853_10204038568954050_53570646_o
Prvi koncert u ciklusu nas očekuje 18. aprila.
Ovu seriju koncerata su 2012. godine pokrenuli Fakultet muzičke umetnosti i Centar lepih umetnosti Guarnerius, sa ciljem da sjajni mladi muzičari dobiju priliku da se solističkim koncertom predstave publici i da njihov izraziti talenat i ostvareni rezultati, dobiju promociju kakvu zaslužuju.
Treću godinu zaredom, pokrovitelj ovog projekta koji predstavlja naše najbolje mlade umetnike, je kompanija Nelt, koja takođe tradicionalno, kroz niz uspešnih aktivnosti, podržava talentovane akademce beogradskih fakulteta.
Prvi od 14 koncerata koji nas očekuju u ovogodišnjoj seriji, zakazan je za subotu, 18. april, a čast da otvori 4. ciklus „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“, će imati jedan od najboljih i najnagrađivanijih mladih srpskih violinista, DUŠAN PANAJOTOVIĆ. Do kraja godine, Guarnerius će ugostiti još 15 njegovih kolega, a ciklus će u decembru zatvoriti takođe višestruko nagrađivani violinista, Nemanja BELEJ.
Kao i do sada, ulaz na koncerte iz serije je slobodan, a spisak svih nastupa iz ciklusa je dostupan na internet strani www.guarnerius.rs.
Ciklus koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ je u protekle tri sezone publici predstavio 39 mladih nada srpske muzičke scene, koji su nastavili da ređaju velike uspehe na takmičenjima i koncertnom podijumu.

Info: Gradski magazin

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara