Besplatna digitalizacija za korisnike "Exe Net"-a

Broj pregleda

Pošto je u planu da analogni signal u Srbiji bude ugašen do 17. juna, prelaz na digitalni signal je obaveza svih onih koji ne žele da ostanu bez televizijskih kanala, što „Exe Net“ svojim korisnicima nudi besplatno.
Kako objašnjavaju stručnjaci u ovom najvećem niškom internet provajderu, digitalizacija se pre svega odnosi na one građane koji imaju stare televizore, dok oni koji imaju kablovsku, IPTV ili satelitsku – nisu u obavezi da pređu na digitalno emitovaje jer će imati svoje programe.

Exe Net

Prelaz sa analognog terestrijalnog na digitalni signal garantuje bolju sliku i zvuk, više kanala i TV vodič kroz programe, omogućava gledanje televizijskih kanala u digitalnom, ali i u HD formatu.

Digitalna televizija prikazuje sliku u rezoluciji 720×576 piksela, dok se u HD formatu prikazuje slika u rezoluciji 1920×1080 piksela što u praksi ima za rezultat sliku koja je do pet puta jasnija od slike standardne rezolucije – kažu stručnjaci „Exe Net“-a.

Da bi ovo omogućili, građani moraju da obezbede televizor koji sadrži takozvani DVB-T2 tjuner ili da na već postojeći stari televizor priključe set-top-boks.

Trenutno u Srbiji oko 40 odsto stanovništva nema nove televizore koji su neophodni za praćenje digitalnih signala i zato su im potrebni set-top-boksovi. Set-top-boks uređaj (STB uređaj) omogućava prijem digitalnog televizijskog signala na televizorima na kojima se program prati putem sobne ili krovne antene – objašnjavaju u „Exe Net“-u.

Dodaju da cena televizora sa DVB-T2 tjunerom varira od 300 do preko hiljadu evra, dok bi građani koji nemaju takve televizore za kupovinu set-top-boksa trebalo da izdvoje oko 20 evra.


Besplatna digitalizacija za korisnike Interneta preko optičkog kabla
„Exe Net“ je korisnicima omogućio da pređu na besplatnu digitalizaciju bez kupovine skupih televizora i set-top-boksova tako što će onima koji su povezani preko optičkog kabla u zgradama ili u kućama podeliti svoje Exe Net DVB-C resivere.

Na taj način će im biti omogućeno da gledaju preko 180 digitalnih i oko 20 HD kanala, gledaće kanale maksimalno dobrog kvaliteta jer se signal do samog korisnika prenosi preko optičkog vlakna veoma velikim brzinama – objašnjavaju u „Exe Net“-u.

Kažu da je najmanja brzina koja je u opticaju preko optike u zgradama i kućama 30/3 Mbps po ceni već od 1.490 din.
„Exe Net“ u svojoj ponudi ima i pakete optičkog Interneta sa preko 100 Mbps. Najjeftiniji MIX paket optičkog interneta (30/3Mbps) i optičke TV iznosi samo 2.280 din. Ukoliko neko želi samo uslugu gledanja optičke TV to će ga koštati svega 950 din. mesečno. Nije potrebno plaćati „setup“, a TV kanale je moguće gledati na više TV-a bez doplate.
„Exe Net“ trenutno ima akciju tokom koje se uz ugovor na 2 godine dobija 2 meseca GRATIS „MIX paketa“ optičkog interneta i optičke televizije.


Besplatna digitalizacija i za wifi korisnike
Preko baznih stanica u većim mestima, ali i u ruralnim krajevima, „Exe Net“ je doveo Internet velikih brzina preko koga će distribuirati i IPTV digitalnu TV sa preko 120 kanala u osnovnoj ponudi.
Pored velikog izbora TV kanala (preko 120) korisnici IPTV-a će dobiti raznovrsne radio stanice i preko izabranih aplikacija mogućnost korišćenja YouTube-a, Interneta (preko Internet Browser-a), puštanje filmova preko usb memorija i igranja nekih jednostavnijih video igrica.

Takođe, uz naš IPTV nema potrebe za pretragom frekvencija na televizoru za svaki kanal posebno,
kao ni potrebe za televizorom koji memoriše veliki broj kanala – kažu u „Exe Net“-u.

WiFi Internet paketi od 5 ili 7 Mbps koštaju 950, odnosno i 1.190 dinara. Uz ove pakete je moguće uzeti i IPTV uz doplatu od samo 600 din.
Uz paket od 12 Mbps, koji košta 1.490 dinara, korisnicima je obezbeđen gratis WiFi ruter.
Za dodatne informacije vezano za besplatnu digitalizaciju zainteresovani se mogu informisati telefonom na broj 018/41-55-555, u prostorijama „Exe Net“-a u Dušanovoj ulici broj 85 ili na sajtu www.exe-net.net.

Izvor i foto: Južne vesti

Povezano

Srbija digitalizovana

Digitalizacija nas košta 37 miliona evra

Digitalni signal plaća i onaj ko ima kablovsku

Počeo tranzicioni period u digitalizaciji TV signala

RTV “M“ dobitnik nagrade Fondacije “Slavko Ćuruvija“

Stiže brz internet

VESTI IZ KATEGORIJE

Meštani Valevca započeli akciju uređenja sela

Danas saslušanje osumnjičenog za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU OTVORILO STARE RANE

Ministar Dačić: Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU: Ubio oca, babu i dedu!

Najava vremenskih prilika: Visoke temperature i sunčano vreme

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Radio Bubamara Live

Najnovije na portalu

Meštani Valevca započeli akciju uređenja sela

Danas saslušanje osumnjičenog za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU OTVORILO STARE RANE

Ministar Dačić: Uhapšen osumnjičeni za trostruko ubistvo u Knjaževcu

TROSTRUKO UBISTVO U KNJAŽEVCU: Ubio oca, babu i dedu!

Najava vremenskih prilika: Visoke temperature i sunčano vreme