Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Uranak, roštilj, priroda i druženje

Širom Srbije ljudi su na izletištima obeležili Prvi maj, praznik rada, koji se slavi svuda u svetu. Ali, umesto protesta koji su u svetu na ovaj dan masovni, u srpskim gradovima tradicionalno se roštiljalo, pevalo, pilo…

606659 jagodina uranak 05rasfoto goran jevremovic f

Pomoravci su poranili, pa su izletišta u Paraćinu, Sisevac i Grza, od jutros prepuna šatora, roštilja i veselih izletnika, a kiša koja je zahvatila ovo područje nije uticala na raspoloženje.

606658 jagodina uranak 04rasfoto goran jevremovic f
U Pomoravlju

Na Zlatiboru – malo suncobrani, malo šatori, neki hladovinu traže pod granama borova, ali u svakom taboru tri ista rekvizita – frižider sa mesom i pićem, rešetka za rošitilj i džačići sa ćumurom.

606681 zlatibor kazan 01rasfoto vladimir lojanica f
Na Zlatiboru

Hiljade Nišlija, naročito onih mlađih, tradicionalno slave uz pesmu i roštilj.606713 nis06 prvomajski uranak u spomen parku bubanj u nisuras010515foto branko janackovic f

Ovako slave Nišlije

Najviše Kragujevčana, njih oko pet hiljada, okupilo se, tradicionalno, na jezeru u Šumaricama, gde se održava i „Uranak fest“.

606725 prvi maj 01rasfoto milorad milenkovic f

Poštujući tradiciju, Palančani su i ove godine obeležili praznik rada na Kiseljaku, nekada omiljenom izletištu u blizini grada.

Info i foto: Blic

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara