Broj pregleda

Letovanje na Staroj planini uz Vaučere

Ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić izjavio je da se do sada javilo 230 ugostitelja i hotelijera za pružanje usluga smeštaja u okviru kampanje „Moja Srbija“ i rekao da će građani već od ponedeljka moći da se odluče za jednu od turističkih destinacija koje su u ponudi.

stara planinaa

„Primamo i danas prijave koje stižu poštom, tako da je izvesno da će taj broj biti i veći“, rekao je on u izjavi Tanjugu i dodao da je 230 ponuda mimo svih očekivanja.

On je precizirao da su od toga 124 prijave pravnih lica, tačnije hotela, motela, apartmana, zatim da se 83 prijave odnose na fizička lica, tj. one koji izdaju kuće, sobe, seoska turistička domaćinstva, a 23 slučaja reč je specijalnim bolnicama za rehabilitaciju, odnosno banjskim lečilištima.

„Zadovoljena je celokupna struktura koju imamo u turističkoj ponudi Srbije“, rekao je on.

Najviše prijava je, kako je naveo, stiglo iz Vrnjačke banje, zatim Zlatibora, Sokobanje, Kopaonika, Stare planine i Aranđelovca.

U ovim turističkim objektima građani će moći da za letovanje koriste vaučer vredan 5.000 dinara kojim Vlada Srbije podstiče domaći turizam.

Vaučeri za odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara važiće od 1. avgusta do 20. novembra ove godine, a svi zainteresovani građana mogu da se prijave u „Pošti” do 6. jula.

Ove povlastice imaju svi penzioneri, nezaposleni i zaposleni koji primaju platu do 60.000 dinara, kao i ratni vojni invalidi.

autor: V.V.
izvor: Tanjug

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE