Broj pregleda

Narodni poslanik obišao poljoprivredna dobra u Knjaževcu

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić danas u toku podneva obišao je poljoprivredno gazdinstvo Aleksić Tihomira iz Zubetinca, a potom u pratnju poljoprivrednika ove opštine obišao je plantaže višanja i žetvene radove.

Miletic-i-AleksicGazdinstvo Aleksića poseduje pet krava i dvanaest ovaca, što je najveći broj grla stoke u ovom selu.

Narodni poslanik Milija Miletić upoznao je žitelje ovog sela sa merama koje preduzima Vlada Republike Srbije za očuvanje stočnog fonda.

Zubetinac-selo

Nakon razgovora na imanju Aleksića, Miletić je krenuo put knjaževačkih višnjara gde berači trenutno beru tzv. “crveno zlato“ i sa njima i otkupljivačima razgovarao o ceni višnje, aktuelnostima na terenu i predstojećim aktivnostima.

visnjariPoljoprivrednik Dragutinović Dragan koji ima preko sedam hektara pod višnjom kaže da na svom posedu ima stotinak berača, te da je zadovoljan ovogodišnjim rodom višnje.

Narodni poslanik Milija Miletić ističe da bi se svi poljoprivredni poslovi mnogo bolje odvijali i dali rezultata kada bi se veća pažnja usmerila ka poljoprivredi.

Visnje

Kroz mere subvencija, najpre lokalne samouprave, a potom i Republike doćićemo do željenih rezultata, a to su razvijena sela, razvijena poljoprivreda, što će direktno uticati i na razvoj grada, kaže Miletić.

Nakon obilaska višnjara, Miletić je sa poljoprivrednicima knjaževačkog kraja obišao i žetvene radove u selu Ravna.

Ravna

Danas je žetvene poslove obavio i poljoprivrednik Zoran Lazarević iz Ravne. Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik istakao je da ni ove godine u Knjaževcu nisu bili pripremljeni štabovi za žetvu, što bi u mnogome olakšalo posao kombajnerima i poljoprivrednicima u toku tzv. “godižbine“ (žetve).

I prošle godine sam dao sugestiju da se formira Štab za žetvu u opštini Knjaževac koji će pratiti žetvene radove, kaže Miletić.

Inače, kombajneri žetvu naplaćuju 13000 dinara po hektaru bez vezivanja, odnosno 14000 dinara sa vezivanjem.

Uskoro i video prilog

0 Comments

  • Bravo za NARODNOG poslanika!!! Ovakve aktivnosti za ovog čoveka su uobičajene u njegovoj opštini. On je ovo radio i dok nije bio poslanik, a sada se još više zalaže za razvoj poljoprivrede. Svakodnevno se u Skupštini bori da unapredi svoj kraj. I dok se on trudi „naša“-knjaževačka poslanica se brčka s momkom na banjici. Boli je uvo za narod, za razvoj poljoprivrede… SRAMOTA!!! Ni predsednik naše opštine nije našao za shodno, da u duhu dobrog domaćina provede gosta iz Svrljiga knjaževačkim atarom. Ni predsednik skupštine opštine, takođe. Ni mnogi direktori knjaževačkih Javnih preduzeća, takođe, raznoraznih agencija i nevladinih organizacija. Nije bestidnicima zanimljiva poljoprivreda, nikada se njome nisu bavili i mnogi od njih ne bi uspeli da čuvaju i očuvaju ni jednu nosilju u kavezu. Za njih, bestidnike, zanimljivi su građevinski radovi jer u njima ima prostora za ugradnju. Tu za njih ima para. A u svoje radno vreme , o trošku nas koji ih plaćamo, oni kuvaju kotliće u Ravni, iživljavaju se i prave nas na budale. I dok normalan čovek zna šta nas u ovom kraju može oporaviti i izvesti iz krize, i dok se normalan čovek Milija trudi da pomogne i našim napaćenim seljacima to ni najmanje ne interesuje „naše“ bestidnike. Za njih je otvaranje suvenirnice u Donjoj Kamenici događaj nad događajima. To je spektakl koji nije mogao da ne uveliča ni predsednik opštine Đokić. Tom skupu je morao da prisustvuje i direktor Razvoja Mladen Radosavljević. Da, velika je povezanost između suvenirnice i direkcije za izgradnju. Tom skupu morao je da prisustvuje kao snimatelj i demokrata Vlada Radovanović, verovatno u svojstvu direktora međugraničnog pokreta Kadibogaz!?!?!?! Bestidnike što pre najuriti iz opštine, „narodnu“-knjaževačku poslanicu iz Skupštine Srbije i uz Božiju pomoć krenuti put oporavka ove opštine. Ako poslanik Milija može da obilazi naša polja onda neka bude i naš predstavnik u Skupštini Srbije, neka se bori i za naše seljake kad već to ne čini „naša“ poslanica.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE