Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Narodni poslanik obišao poljoprivredna dobra u Knjaževcu

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić danas u toku podneva obišao je poljoprivredno gazdinstvo Aleksić Tihomira iz Zubetinca, a potom u pratnju poljoprivrednika ove opštine obišao je plantaže višanja i žetvene radove.

Miletic-i-AleksicGazdinstvo Aleksića poseduje pet krava i dvanaest ovaca, što je najveći broj grla stoke u ovom selu.

Narodni poslanik Milija Miletić upoznao je žitelje ovog sela sa merama koje preduzima Vlada Republike Srbije za očuvanje stočnog fonda.

Zubetinac-selo

Nakon razgovora na imanju Aleksića, Miletić je krenuo put knjaževačkih višnjara gde berači trenutno beru tzv. “crveno zlato“ i sa njima i otkupljivačima razgovarao o ceni višnje, aktuelnostima na terenu i predstojećim aktivnostima.

visnjariPoljoprivrednik Dragutinović Dragan koji ima preko sedam hektara pod višnjom kaže da na svom posedu ima stotinak berača, te da je zadovoljan ovogodišnjim rodom višnje.

Narodni poslanik Milija Miletić ističe da bi se svi poljoprivredni poslovi mnogo bolje odvijali i dali rezultata kada bi se veća pažnja usmerila ka poljoprivredi.

Visnje

Kroz mere subvencija, najpre lokalne samouprave, a potom i Republike doćićemo do željenih rezultata, a to su razvijena sela, razvijena poljoprivreda, što će direktno uticati i na razvoj grada, kaže Miletić.

Nakon obilaska višnjara, Miletić je sa poljoprivrednicima knjaževačkog kraja obišao i žetvene radove u selu Ravna.

Ravna

Danas je žetvene poslove obavio i poljoprivrednik Zoran Lazarević iz Ravne. Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik istakao je da ni ove godine u Knjaževcu nisu bili pripremljeni štabovi za žetvu, što bi u mnogome olakšalo posao kombajnerima i poljoprivrednicima u toku tzv. “godižbine“ (žetve).

I prošle godine sam dao sugestiju da se formira Štab za žetvu u opštini Knjaževac koji će pratiti žetvene radove, kaže Miletić.

Inače, kombajneri žetvu naplaćuju 13000 dinara po hektaru bez vezivanja, odnosno 14000 dinara sa vezivanjem.

Uskoro i video prilog

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara