Broj pregleda

Knjaževčanka za volanom minibusa

U velikim gradovima nije neobično da tramvaj, ili autobus vozi žena, ali u Knjaževcu je, uz besplatan prevoz, za putnike iznenađenje i Slavejka Krstić, diplomirani psiholog za volanom minibusa.

mini-busr

Knjaževčanka Slavejka Krstić diplomirani je psiholog po obrazovanju, a za život zarađuje kao profesionalni vozač autobusa. Otkako je u opštini Knjaževac uveden besplatan autobuski prevoz njeni sugrađani je svakodnevno mogu videti za volanom minibusa na lokalnim linijama u gradu i do okolnih sela.

(UKOLIKO VAM NE UČITA VIDEO NA NAŠEM SAJTU, VIDEO MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU)

Njeno radno vreme počinje pre prvog polaska linije koju tog dana vozi, a do nekih sela autobus iz Knjaževca kreće i u pola pet ujutru.

„Najbitnija je pažnja, da vi pažljivo vozite i da ste komunikativni i da umete s ljudima. Da se neka, neki vid komunikacije stvori, neko poverenje prema vama i to je to“, kaže Slavejka Krstić, vozač autobusa.

„Veoma ljubazna. Prijatno se osećamo, zadovoljni smo“. Uopšte ne razmišljamo dal vozi žensko ili muško. Mi volimo da, što je žena, mi starci“, kažu putnici.

Pošto kao diplomirani psiholog nije mogla da nađe posao, Slavejka je  pokušala da iskoristi svoje ranije stečene dozvole za upravljanje kamionima i autobusima. Primili su je u negotinskom „Moto Boemu“.

„Počela sam da vozim Knjaževac i okolna mesta. Kasnije sam vozila liniju Kladovo-Leskovac i nazad tako da sam i taj daleki put isto savlađivala“, kaže Slavejka Krstić, vozač autobusa.

„Posle svake vožnje vozilo uredno održavam, takođe dezinfekcionim sredstvom poprskam“, kaže Slavejka.

„Mi smo prezadovoljni sa njenim radom. Shvatila je veliku odgovornost i mogu da vam kažem da je mnogo bolji vozač nego li ovi muški“, kaže Staniša Stojičević, preduzeće „Moto Boem“, šef autobuske stanice u Knjaževcu.

„Sve najbolje. Evo već četiri ili pet godina mi radimo zajedno i super je“, kaže Dragan Pavlović, vozač autobusa.

Slavejka je majka četvoro dece i kaže da samo uz podršku porodice uspeva da odgovori svim obavezama.

„To je, Boga mi, zahtevno. Samim tim život traži od mene da ja budem dobra majka“, kaže Slavejka Krstić, vozač autobusa.

Njen radni dan ispunjen vožnjama, ali i administrativnim poslovima koje takođe obavlja u preduzeću, često se završava i posle ponoći. Malo joj tada ostaje vremena za nešto drugo osim odmora i pripreme da sledećeg jutra nasmejana i vedra dočeka nove putnike u svom minibusu.

(Izvor: RTS, Pripremio Dragan Ristić)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE