Broj pregleda

Nove subvencije za poljoprivrednike

Opština Knjaževac nastavlja, sada već dugogodišnju praksu, finansijske podrške agraru. U utorak, 22. septembra, u Domu kulture potpisani ugovori o subvencijama u mlečnom govedarstvu, kao i o subvencionisanoj nabavci mehanizacije i opreme za poljoprivredu, ukupne vrednosti 14,6 miliona dinara.

opstina 20114

Mere koje lokalna samouprava, preko Fonda za razvoj poljoprivrede, sprovodi od 2012. godine vidljive su u svakom delu opštine Knjaževac. “U prethodnom periodu imali smo preko 1.000 korisnika po raznim konkursima našeg Fonda. U ovom delu Srbije smo jedinstvena opština koja je u periodu od 2012. do ove godine uložila 1.000.000 evra u direktnu podršku razvoju poljoprivrede”, kaže Dalibor Stanojević, predsednik Upravnog odbora Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Knjaževac.

Opština Knjaževac program podrške ruralnom razvoju realizovala je kroz tri mere. Prva je intenzivno investiranje u poljoprivrednu proizvodnju. “Ljudi koji su na selu moraju od nečega da žive, a mi smo u prethodne tri godine više od 100 miliona dinara uložili u mere subvencije u vidu pomoći voćarima i stočarima. Takođe, mnogo je urađeno po pitanju ruralne infrastrukture. Više od 250 miliona dinara uloženo je u popravku puteva, sisteme vodosnabdevanja, elektrifikaciju. Treća mera, po kojoj smo jedinstveni u Srbiji, je besplatni javni prevoz na području opštine za sve kategorije stanovništva”, izjavio je Milan Đokić, predsednik opštine.

Pre potpisivanja ugovora, u velikoj sali održana je prezentacija na kojoj su predstavljeni rezultati dosadašnje podrške ruralnom razvoju i subvencija u poljoprivredi. Govoreći o planovima za naredni period, Saša Petrović, pomoćnik predsednika opštine, posebno je istakao da će lokalna samouprava maksimalno podržati svaki vid udruživanja i organizovanja poljoprivrednika. Za desetak dana najavljeno je i potpisivanje sličnih ugovora o subvencijama u oblasti pčelarstva.

0 Comments

  • Svaka cast gospodinu Djokicu koji ulaze napore da zazivi ovaj nas grad i njegova sela. Imate moju podrsku. Ziveo Knjazevac, ziveo Knjaz.

  • Pa sta “svaka cast Djokicu“? Jasno pise ko je donirao pare, a na Djokicu i saradnicima je bilo da ih pravilno raspodeli. A da li je bilo pravilno ili nije, procenite sami…

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE