Broj pregleda

Opština Knjaževac prva u razvoju turizma

U Sava centru održan je peti “Biznis Forum jugoistične Evrope“.

turizam

Tim povodom opština Knjaževac dobitnik je nagrade “Brend lidera za najofanzivniji savremeni turistički razvoj u Srbiji i jugoistočnoj Evropi“.

milan djokic

Skupu sa temom „Kako povećati konkurentnost i prihode turističkog tržišta Jugoistočne Evrope“, obratio se i predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Zemlje Jugoistočne Evrope imaju potencijal da tržištu ponude konkurentan proizvod, sa аutentičnim iskustvom, utemeljenom nа lokаlnom identitetu turističke destinаcije.

Identifikacijom i iskorišćavanjem komparativnih prednosti, Region se može pozicionirati kao unikatna integralna turistička destinacija, što podrazumeva intenzivniju saradnju turističkih privreda država regiona, umrežavanje svih stejkholdera iz oblasti turizma, kao i kreiranje multisektorskih partnerstava.

Na 5. Biznis konferenciji „SEET 2015“ prisustvovalo je preko 400 učesnika, među kojima su bili i visoki predstavnici relevantnih institucija, strukovnih udruženja, kao i turoperatora iz EU, Rusije, Kine, SAD, UAE, Turske, zatim vodeći međunarodni stručnjaci za oblast održivog razvoja i poslovanja u turizmu, donosioci odluka u najvećim kompanijama iz oblasti turizma, avio i drumskog saobraćaja, turističkih agencija, predstavnici državnih i lokalnih uprava, obrazovnih i javnih institucija, predstavnici finansijskih institucija i vodeći regionalni mediji.

0 Comments

 • A gde nam je taj “turizam“?
  Da li je turizam 1 hotel na planini?

  • Naše je da promovišemo, a ne da gradimo. I ovo je nagrada za promociju destinacije koju imamo.A inače, ko će kada i gde na planini da gradi, to je na republici koja gazduje planinom.JP Stara planina, JP Srbija šume, i JP Skijališta Srbije su tri preduzeća koja gazduju Starom planinom. Naš je seoski turizam i tu trenutno imamo 430 kreveta.Prošle godine imali smo 320.Tako da, nije sve u hotelima.
   Pozdrav Miloše, i izvini što tek sada komentarišem tvoj komentar, iz nekih razloga nisam posećivao ovaj sajt.

 • I ko skida kajmak zahvaljujući tako razvijenom turizmu??? Stanovnici opštine ili vlasnik jedinog hotela??? Čak i njegovim radnicima ne daje zasluženu i realnu platu, a polupansion najmanje 50€, a hotel prilično popunjen…

 • A koju onda nagradu treba da dobije Opstina Sokobanje ili neke slicne njoj u kojima stanovnistvo pretezno zivi od turizma i koje se svake godine dogradjuju i poboljsavaju kvalitet usluge?
  Vidimo da sve vase nagrade imaju cenu…“Direktor godine“, “Pobednik dana u Blicu“, “1.u razvoju turizma“ itd

  • Pa Sokobanja je bila u konkurenciji za turistički cvet, i kandidovala je sama sebe. A nas je kandidovala Privredna komora Srbije. Ne znam ko je „direktor godine“ i „Pobednik dana“. Mi smo za sada „Izuzetna destinacija Evrope“, „Brend lideri“ u turizmu, i dobitnici Turističkog cveta za zasluge u promociji i razvoju turizma, što nam je inače i posao Darko.
   Pozdrav i prijatan dan.

 • Naše opštinsko rukovodstvo je prvo u PRODAJI MAGLE građanima. Zato će nakon izbora otići u istoriju. Narod nije glup iako nas prave glupanima. U opštinu će ulaziti samo kad vade krštenicu…

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE