Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Opština Knjaževac prva u razvoju turizma

U Sava centru održan je peti “Biznis Forum jugoistične Evrope“.

turizam

Tim povodom opština Knjaževac dobitnik je nagrade “Brend lidera za najofanzivniji savremeni turistički razvoj u Srbiji i jugoistočnoj Evropi“.

milan djokic

Skupu sa temom „Kako povećati konkurentnost i prihode turističkog tržišta Jugoistočne Evrope“, obratio se i predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Zemlje Jugoistočne Evrope imaju potencijal da tržištu ponude konkurentan proizvod, sa аutentičnim iskustvom, utemeljenom nа lokаlnom identitetu turističke destinаcije.

Identifikacijom i iskorišćavanjem komparativnih prednosti, Region se može pozicionirati kao unikatna integralna turistička destinacija, što podrazumeva intenzivniju saradnju turističkih privreda država regiona, umrežavanje svih stejkholdera iz oblasti turizma, kao i kreiranje multisektorskih partnerstava.

Na 5. Biznis konferenciji „SEET 2015“ prisustvovalo je preko 400 učesnika, među kojima su bili i visoki predstavnici relevantnih institucija, strukovnih udruženja, kao i turoperatora iz EU, Rusije, Kine, SAD, UAE, Turske, zatim vodeći međunarodni stručnjaci za oblast održivog razvoja i poslovanja u turizmu, donosioci odluka u najvećim kompanijama iz oblasti turizma, avio i drumskog saobraćaja, turističkih agencija, predstavnici državnih i lokalnih uprava, obrazovnih i javnih institucija, predstavnici finansijskih institucija i vodeći regionalni mediji.

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara