Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Rusi „odlepili“ na srpsku pesmu

Pesma, koju su pevali srpski vojnici pre više od jednog veka, a koja je postala pravi hit nakon filma „Montevideo, Bog te video“, očigledno je „dotakla“ i Ruse koji su bukvalno oduševljeni ovom numerom.

pukni

Da li čujes mila, moga konja kas, da li čuješ sa planina, zove te moj glas… Ovo su uvodne reči pesme “Pukni, zoro”, koja je proslavila pevača Miloša Radovanovića.

Pesma, koju su pevali srpski vojnici pre više od jednog veka, a koja je zatim prilagođena za potrebe filma “Montevideo, Bog te video” očigledno je “dotakla” i Ruse koji su bukvalno oduševljeni ovom numerom.

Video-klip koji je postao hit u Rusiji zapravo je trejler za dokumentarno-igrani film “Heroj 1914″ Filipa Švarma koji je režirao Nikola Lukić. Na Jutjub kanalu “Србија Россия” , gde je između ostalog okačen ovaj kilp, građani te zemlje ostavili su gomilu komentara u kojima veličaju ovu pesmu.

Inače, ova pesma je prema nekim navodima nastala tokom Balkanskih ratova, dok postoji i priča da je ona “rođena” tokom Prvog svetskog rata kada ju je ispevao nepoznati vojnik pred bitku na Kajmakčalanu.

Pogledajte video i probajte da ne zaplačete:

(Izvor: Telegraf)

 

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara