Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Predsednik opštine Milan Đokić potpisao Memorandum sa EU Progres-om

milan-djokicU Beogradu su danas predstavnici Jablaničkog i Pčinjskog okruga potpisaliMemorandum o razumevanju o aktivnostima u oblasti dobrog upravljanja zajedno sa još 33 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu Srbije i programa Evropski PROGRES.

Potpisivanje Memoranduma o razumevanju predstavlja važan korak ka uspostavljanju trajnih kapaciteta u opštinama za unapređenje njihovog rada u skladu sa principima dobrog upravljanja: odgovornosti, transparentnosti, efikasnosti, učešća i nediskriminacije.

Memorandume o razumevanju o aktivnostima u oblasti dobrog upravljanja gradonačelnicima i predsednicima opština uručiće Nj.E. Žan Danijel Ruh, ambasador Švajcarske u Srbiji, a svečanom događaju će prisustvovati predstavnici Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, Delegacije Evropske unije, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, relevantnih državnih institucija i organizacija, i gradonačelnici i predsednici 34 lokalne samouprave sa jugozapada i jugoistoka Srbije.

Potpisane Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržaće sa ukupno 24,46 miliona evra.

Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.

U program su uključene 34 lokalne samouprave – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

U ime opštine Knjaževac memorandum je potisao predsednik opštine Milan Đokić.

(Izvor: Redakcija i adavinic)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara