Књажевачке

НОВИНЕ

Broj pregleda

Najstariji srpski mađioničar živi u Knjaževcu

Penzioner Dušan Milisavljević iz Knjaževca u životu se bavio mnogim poslovima. Međutim, svoju prvu ljubav – magiju nikada nije zaboravio. I dan-danas svojim mađioničarskim trikovima zabavlja decu na rođendanskim i drugim proslavama.

4779689685655afcc3cd94294402726_w640

Ovo je berberin Dušan Milosavljević iz Knjaževca kod koga, iako je u penziji i danas dolaze njegove stare mušterije da ih obrije ili ošiša… Ipak, on kasnije menja profesiju i postaje mađioničar.

Dušan se i dan danas seća prvog trika, a seća se i da mu je još kao dečačiću od 14 godina neki čovek dao nadimak Ziri, on sam dodao Baji, ali je tek kasnije saznao šta to znači.

“Sreo sam jednog Bugarina koji me je pitao odakle mi to Ziribaji, to nešto na bugarskom znači ziri – vidi se nešto gleda i baje”, kaže on.

Dušan kaže da se od trenutka kada je shvatio da ono što rade mađioničari nije nikakva čarolija već samo trik, zaljubio u tu veštinu, koja je i njemu i drugima donosila samo radost u životu. Mnogo je trikova, po kojima je poznat, sam izmislio, pa smo ga pitali postoji li neki koji bi pomogao i svima u Srbiji, da budu uspešniji i srećniji.

Pogledajte šta je on predložio.

(B92)

Povezano

VESTI IZ KATEGORIJE

Radio Bubamara